eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Győzelemmel mutatkozott be a Vasas a női röplabda Bajnokok Ligájában

A fővárosi együttes a selejtező első fordulójának első mérkőzésén 3-0-ra nyert a montenegrói Luka Bar otthonában.

A története első BL-fellépése előtt álló Vasas játékosai a mérkőzés napján sem mutatták semmi jelét annak, hogy a szokásosnál idegesebbek vagy feszültebbek lennének. A csapat tagjainak - hétfőhöz hasonlóan - ezúttal is jutott ideje egy sétával egybekötött kávézásra a tengerparti város sétányán a 23 fokos, szikrázó napsütéses időben.

A mintegy 2500 férőhelyes városi sportcsarnokot már a reggeli edzésre BL-re alkalmas állapotba hozták, azaz leterítették a speciális borítást a parkettára, és felkerültek az európai szövetség molinói, zászlója, illetve a kifejezetten a sorozathoz készített hálót is kifeszítették.

A mérkőzés kezdetekor nagyjából 200 szurkoló - köztük öt Vasas-drukker - foglalt helyet a lelátón, akik azt láthatták, hogy a magyar csapat a nyitófelvonás elejétől kezdve ráerőlteti akaratát a montenegrói bajnokra. A Vasas játékosai sokszor már jó nyitásaikkal megoldhatatlan feladat elé állították a riválist, így a vendég együttes könnyedén szerezte meg a vezetést.

A második szettben nagyobb ellenállást tanúsított a Bar, de a lengyel Jakub Gluszak irányította magyar csapat a játékrész derekán ritmust váltott, és végül simán nyerte meg ezt a játszmát is. A harmadik etapra a Vasas végképp megtörte a hazaiak ellenállását, a fővárosiak kedvük szerint szerezték a pontokat, Gluszak pedig egy híján minden játékosának megadta a lehetőséget, hogy bemutatkozzon a Bajnokok Ligájában.

"Elégedett vagyok, amiért jöttünk, azt elértük. A lányok megvalósították a megbeszélt taktikát, az ellenfelet a remekül helyezett nyitásainkkal megzavartuk. A házigazdák csak magas labdákból tudtak támadni, erre pedig jól felkészültünk" - mondta a mérkőzés után a lengyel szakember. Hozzátette, csapata kevés hibával röplabdázott, jó játékot mutatott, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a párharc még nem ért véget, a budapesti visszavágón is győzni kell a továbbjutáshoz.

A mérkőzés legeredményesebb röplabdázója a Vasas magyar válogatott ütője, Török Kata volt 16 ponttal.

A visszavágót jövő kedden 19 órától rendezik a Ludovika Arénában. A párharc továbbjutójára az albán Partizani Tirana vagy a bosnyák ZOK Bimal-Jedinstvo Brcko vár a húszcsapatos főtáblára kerülésért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×