eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Szoboszlai Dominik, az FC Red Bull Salzburg játékosa (j) ünnepel, miután gólt szerzett a belga KRC Genk ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkör mérkőzéseinek első fordulójában, az E csoportban, Salzburgban 2019. szeptember 17-én. Szoboszlai csapata 6-2-re nyert.
Nyitókép: MTI/AP/Kerstin Joensson

Szoboszlai Dominik az Anfield Roadon

A 18 éves magyar középpályás a címvédő ellen bizonyíthat a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

„Nehéz dolgunk lesz, de nincsen vesztenivalónk” – mondta Jesse Marsch, a Salzburg trénere a keddi, liverpooli sajtótájékoztatón. Rasmus Kristensen, a csapat a nyáron igazolt dán védője is csatlakozott a sorhoz, azt mondta, hogy ez lesz eddigi pályafutása legfontosabb mérkőzése. Az osztrák sajtó a kissé azért elcsépelt „Év mérkőzése” fordulattal vezeti fel a bajnokcsapat címvédő elleni mérkőzését, érdekes lesz majd figyelni, mit írnak majd a hazai mérkőzés előtt, ha a csapatnak lesz még esélye a továbbjutásra.

Mindazonáltal a salzburgiak nagyszerű formában vannak, a BL-ben kiválóan rajtoltak, a Genk elleni 6-2-vel, s bár az osztrák futballban az utóbbi időben változtak az erőviszonyok, figyelemre méltó, hogy a legutóbbi két meccsükön legyőzték a két óriást, a Rapidot és a bécsi Austriát.

Korábban kétséges volt a Genk ellen remeklő Erling Haaland játéka, de az edzője szerint a norvég csatár felépült, a legerősebb tizenegyükkel tudnak kezdeni.

A Liverpool „ünnepi” mérkőzést játszik majd, részben azért, mert – s erre Jürgen Klopp külön felhívta a figyelmet a sajtótájékoztatón – ez lesz az első hazai BL-meccse a fantasztikus és csodálatos jelzőkkel minősített, a Barcelona elleni hazai diadal óta. Másrészt ez lesz a Vörösök századik hazai mérkőzése a bajnokok tornáján.

A másik „magyaros” csapat, a Leipzig az Olympique Lyont fogadja. Julian Nagelsmann, a csapat fiatal edzője az előző ősszel kétszer is mérkőzött akkori csapatával, a Hoffenheimmel a BL-ben a Lyon ellen, mindkét találkozó döntetlenre végződött. Érdekes, hogy a mérkőzést az a spanyol bíró, Antonio Mateu Lahoz vezeti majd, aki meglehetősen sokat és nagyokat tévedett a magyarok kárára a szeptemberi, szlovákok elleni Eb-selejtezőn.

A nap nemzetközi slágere a Barcelona és az Inter találkozója a Camp Nouban. Az olaszok eddig minden bajnoki mérkőzésüket megnyerték az idényben, ugyanakkor az idegenbeli mérlegük nagyon rossz a katalánok ellen. Mi több, új edzőjük, Antonio Conte sem járt legutóbb sikerrel a Barça pályáján, még a Chelsea vezetőedzőjeként súlyos vereséget szenvedett 2018 márciusában.

A katalánok számára alapkérdés, hogy játszhat-e Lionel Messi, aki a három megnyert tavaszi hazai BL-mérkőzésen csapata vezére volt, mindegyik meccsen két-két gólt szerezve. Ernesto Valverde szerint ott lesz a kezdőcsapatban – de biztosan nincsen százszázalékos állapotban. Conte a fentiekre azt mondta: „Felkészültünk arra is, hogy Messi játszik, de arra is, ha nem.”

A szerdai program

Ecsoport

  • Genk–Napoli 18.55 (tv: Spíler1)
  • Liverpool FC–Salzburg 21.00 (M4 Sport)

F csoport

  • Slavia Praha–Borussia Dortmund 18.55 (Spíler2)
  • FC Barcelona–Internazionale 21.00 (Spíler2)

G csoport

  • Leipzig–Olympique Lyon 21.00 (Spíler1)
  • Zenit–Benfica 21.00

H csoport

  • Lille–Chelsea 21.00
  • Valencia–Ajax 21.00
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×