eur:
392.15
usd:
366.32
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szoboszlai Dominik, az FC Red Bull Salzburg játékosa (j) ünnepel, miután gólt szerzett a belga KRC Genk ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkör mérkőzéseinek első fordulójában, az E csoportban, Salzburgban 2019. szeptember 17-én. Szoboszlai csapata 6-2-re nyert.
Nyitókép: MTI/AP/Kerstin Joensson

Szoboszlai Dominik teljesen kimaradt a salzburgiak ünnepléséből

Amíg a csapattársai a bravúros BL-bemutatkozás ünnepelték, a magyar futballista a doppingvizsgálaton ült, s mire visszaért az öltözőbe, már nem volt ott senki.

"Valóra vált a gyermekkori álmom" - mondta Szoboszlai Dominik, a Salzburg magyar középpályása, amikor a Nemzeti Sportban arról kérdezték, hogy mi járt a fejében a Genk elleni Bajnokok Ligája-nyitány előtt. A 6-2-re megnyerte meccsen, amelyen ő is szerzett egy gólt, szerinte az döntött, hogy jobban futballoztak, jobban akarták a győzelmet, és más intenzitással játszottak, mint az ellenfél.

"Nagyszerű érzés volt az első BL-meccsemen gólt ünnepelni, de tovább kell lépnem.

Már a hétvégi bajnokira, valamint a Liverpool elleni idegenbeli meccsre készülök" - mondta a góljáról, a kapáslövésről pedig megjegyezte, aki a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel, annak be kell rúgnia az ilyen helyzetet.

"Tudok ennél jobban futballozni. Ha elérem a csúcsformámat, nem cserélnek le a hatvankettedik percben, és további gólokban is szerepet vállalok" - jelezte, hogy cseppet sem elégedett eddigi teljesítményével. A győzelmet sem tudta rendesen megünnepelni, mert amíg a többiek az öltözőben mulattak, neki doppingvizsgálatra kellett mennie, és mire végzett, a társak többsége már hazament, csak videón látta az ünneplést.

A következő BL-ellenfelük az első körben Nápolyban 2-0-s vereséget szenvedő Liverpool lesz, és a címvédő az Anfield Roadon vélhetően a Salzburgnak ront majd, de Szoboszlai szerint nem lesz gond:

"Nem szabad összecsinálnunk magunkat, fel kell vennünk a kesztyűt, és állni a rohamokat."

Tizennyolc évesen elérte azt, amiről sok magyar futballista csak álmodik: pályára lépett a legrangosabb sorozatban, ráadásul az első mérkőzésen gólt is lőtt. Szoboszlai szerint ez jó példa lehet a többi magyar játékosnak, hogy el lehet jutni erre a szintre. "Dolgozni kell érte, a labdarúgásnak kell az első helyen állnia, és nem lehet kifogásokat keresni. Ha mindent megteszel az álmodért, megvalósul" - mondta a magyar tehetség, akinek máris új álma van: "Egyszer szeretném megnyerni a Bajnokok Ligáját."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×