eur:
394.29
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Szoboszlai Dominik, az FC Red Bull Salzburg játékosa (j) ünnepel, miután gólt szerzett a belga KRC Genk ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkör mérkőzéseinek első fordulójában, az E csoportban, Salzburgban 2019. szeptember 17-én. Szoboszlai csapata 6-2-re nyert.
Nyitókép: MTI/AP/Kerstin Joensson

Szoboszlaiék lennének az új Ajax

A Salzburg edzője a Bajnokok Ligája-gólparádé után sem teljesen elégedett.

A Red Bull Salzburg aratta a labdarúgó Bajnokok Ligája idei első játéknapjának legnagyobb különbségű diadalát. A Genk 6-2-es legyőzéséből Szoboszlai Dominik is góllal vette ki a részét.

A válogatott játékos a tizedik magyar, aki a BL-ben betalált.

A 18 éves magyar középpályás mellett az egy évvel idősebb Erling Haaland volt a hős. A 19 éves norvég mesterhármast szerzett már az első félidőben – BL-debütálásán érte el ezt, ez pedig legutóbb Wayne Rooney-nak sikerült még 2004-ben.

Haaland azt mondta, gyerekkori álma vált valóra, de már távolabb tekintett.

„Láttuk, mit ért el az Ajax tavaly, és jó lenne az új Ajaxnak lenni.

Tudjuk, hogy sok remek csapat van a sorozatban és nehéz dolgunk lesz, de bármi előfordulhat” - nyilatkozta a csatár, aki kilenc meccsen 17 gólnál jár a szezonban.

Az amerikai vezetőedző, Jesse Marsch talált negatívumokat is a hat gól ellenére.

„Önbizalommal telve vágtunk neki a mérkőzésnek és tudtuk, hogy képesek vagyunk ilyen teljesítményre. Nem voltam mindennel elégedett, például az ellenfél első góljához vezető helyzettel sem. Ám megmutatta a kiváló mentalitásunkat, hogy még többet adtunk bele és két gyors góllal válaszoltunk. Öröm ezzel a csapattal dolgozni. Sok nagy harcosunk van, és ez a szellemiség átragad a többiekre is” - mondta Szoboszlaiék edzője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×