eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, a bírálóbizottság elnöke beszél a Budapest Déli Városkapu nemzetközi tervpályázat eredményhirdetésén a Budapesti Városháza dísztermében 2018. december 19-én. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek.
Nyitókép: MTI

Ha Budapest akarja, övé a következő WUG

2021-ben ismét Budapest rendezheti a World Urban Games utcai sportok világjátékát - mondta Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár és a kiemelt budapesti nemzetközi sportesemények kormánybiztosa, az esemény szervezőbizottságának elnöke az InfoRádiónak.

Egyszerre zajlott világpremier és sportforradalom, amikor Budapesten első alkalommal bonyolították le az "új generációs olimpiai sportágak" világbajnokságát, a World Urban Gamest. Volt 3x3-as kosárlabda, freestyle BMX, parkour, minden új sportág világranglistájának legjobbjai jöttek el.

"Ez az új irány, lebontani az akadályokat, a sportot behozni a városba, közel vinni az emberekhez, szabaddá tenni a belépést, egész napos családi élményt kínálni, miközben

a nézők nem puszta szemlélők, hanem résztvevők, akik minden sportot ki is próbálhatnak,

és a sportesemény kulturális és zenei fesztivál is egyben" - fogalmazott az InfoRádióban Fürjes Balázs kiemelt budapesti nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkár.

Szerinte nem véletlenül kerülnek be az olimpia programjába ezek a sportágak: látványosak, akrobatikusak, izgalmasak, közönségteremtőek, megmozgatják a fiatalokat.

"Élő egyenesben adta a Euronews Európában, Ázsiában, Ausztráliában, Amerikában. Magára az eseményre 5 kontinensről jött mintegy 300 versenyző,

több mint 50 ezer ember látogatott ki az eseményekre a hétvégén, és itt volt megfigyelőként a tokiói és a párizsi olimpia szervezőbizottsága és a NOB, valamint több mint 50, akkreditált külföldi újságíró is" - folytatta Fürjes Balázs.

Az esemény gazdája, a Nemzetközi Sportszövetségek Ernyőszervezete vasárnap este egyhangúlag úgy döntött, hogy felkéri Budapestet a 2021-es játékok megrendezésére is - azok után, hogy a 2019-esre összesen

4 hónap volt felkészülni a sikeres pályázat után, amely során Los Angelest sikerült legyőzni a "döntőben".

Ez egy felkérés, egy lehetőség, amit Magyarország egyoldalúan lehívhat, ha kíván - erről később fognak dönteni - mondta Fürjes Balázs.

Az érintett sportágak közül a 3x3-as kosárlabdában vagyunk a legjobbak, de hogy a BMX is felfejlődhessen, a most megépített pályák közül kettőt betesznek a nagyvásártelep csarnoképületébe (itt rendezték a World Urban Games-t), a hazai BMX-es közösség itt tud a továbbiakban gyakorolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×