eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A 72 kilogrammos kategóriában induló Korpási Bálint az október 20-án kezdődő budapesti birkózó-világbajnokságra készülő kötöttfogású válogatott edzésén Tatán 2018. október 10-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Éremért birkózhat a világbajnokságon Korpási Bálint

A tavalyi ezüstérmes a nyolcad-, majd a negyeddöntőben is magabiztos győzelmet aratott, így bejutott a legjobb négy közé a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

A kazah fővárosban a kötöttfogásúak négy nem olimpiai súlycsoportjának küzdelmeivel kezdődött meg a viadal, melynek első napján Korpási, illetve Lévai Zoltán (82 kg) volt érdekelt. A délelőtti programban a BVSC világ- és Európa-bajnokának kiemeltként nem kellett a 16 közé mérkőznie, a nyolcaddöntőben pedig a kirgiz Ruszlan Carevvel találkozott. Korpási az esélyeknek megfelelően gond nélkül, 6-0-ra verte riválisát.

A folytatásban Carevnél papíron keményebb rivális várt Korpásira, ám az azeri Sanan Suleymanov sem volt képes nagyobb ellenállásra. A magyar klasszis már az első menetben levitellel és pörgetésekkel 6-0-ra elhúzott, s magabiztosan őrizte meg előnyét a végéig. Korpási a magyar idő szerint 14 órakor kezdődő elődöntős programban az idei Eb-győztes orosz Abujazid Mancigovval csap majd össze.

Lévai Zoltán a selejtezőben kezdett, melyben gyors, 9-0-ás technikai tusgyőzelmet aratott a svéd Bogdan Kourinnoi. A nyolcaddöntőben a dán színekben szereplő Rajbek Bisultanovval már nem volt ilyen könnyű dolga, ám az utolsó másodpercekig 3-1-re vezetett, s úgy tűnt nyerni fog, a hajrában azonban kilépett szőnyegről, a bírók pedig úgy ítélték, menekült, így egy helyett két pontot kapott a dán, Lévai pedig kikapott.

A magyar 82 kilósnak vasárnap sem lesz lehetősége a javításra, mivel legyőzője a következő körben kikapott.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×