eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Marca.es

Magyar válogatott futballista is érintett a spanyol bundabotrányban

Pintér Ádámot tanúként hallgatta meg hétfőn a bíróság, és azt mondta, nem volt tudomása a vesztegetésről.

Ötödik napjához érkezett Valenciában az a bírósági tárgyalás, amely a 2011 tavaszán lejátszott, bundagyanú miatt vizsgált Levante–Zaragoza spanyol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés kapcsán zajlik. Hétfőn a zaragozaiak akkori magyar légiósát, Pintér Ádámot is meghallgatták tanúként - írja a Nemzeti Sport honlapja.

A Marca spanyol sportnapilap beszámolója szerint a hétfőn beidézett három labdarúgó közül Pintér Ádám volt az első, akit tanúként meghallgatott a bíróság. A vád szerint a vizsgált meccs előtt a Zaragoza összesen 950 ezer euró prémiumot utalt futballistáinak és edzőinek – köztük Javier Aguirre vezetőedzőnek – azzal a céllal, hogy ők azt készpénzben visszajuttassák Agapito Iglesias akkori klubelnöknek, megteremtve ezzel a lehetőséget az ellenfél megvesztegetésére.

Az érintett 18 zaragozai labdarúgó és edző közül 17 elismerte, hogy kapott a prémiumból – az egyetlen kivétel Pintér Ádám –, azt viszont mindannyian tagadták, hogy tudomásuk volt arról, miért kell azt készpénzben visszafizetniük.

Az ügyész kérdésére a magyar játékos hétfőn nemcsak azt tagadta, hogy kapott az említett prémiumból, hanem a készpénzes visszafizetést is. Ügyvédje kérdésére tolmács útján Pintér azt is leszögezte, hogy nem tudott az esetleges megvesztegetésről: „Egyetlen csapattársam sem beszélt nekem erről. Nem tudtam semmit”.

A 2010–2011-es idény utolsó fordulójában a Zaragoza a Levante vendégeként 2–1-re nyert, amivel kiharcolta a bennmaradást. Pintér nem lépett pályára a bajnokin, de az ügy 42 gyanúsítottja között ott szerepel a neve.

A jelenleg az MTK-ban futballozó középpályás, akinek az volt az első idénye a Zaragozában, amelyből 2013 nyarán távozott, már úton van hazafelé, és csak tanúként hallgatták meg - közölte Polyák Balázs, az MTK sportigazgatója.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×