eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Diósgyőri győzelemmel szakadt meg az Újpest rossz sorozata

A Mezőkövesd pedig 2. mérkőzését is megnyerte, az újonc Kaposvárt legyőzve. A második forduló folytatása vasárnap, pályára lép egymás ellen a Fehérvár és a Puskás Akadémia is.

Az Újpest 2-1-re győzött a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján.

A kezdés után az Újpest ragadta magához a kezdeményezést, és a 14. percben megszerezte a vezetést: Zsótér egy bal oldali beadást juttatott a hazai kapuba némi védői segédlettel. A vendégek a folytatásban is többet birtokolták a labdát, de a kapura nem jelentettek veszélyt. A diósgyőriek kontráikban bíztak, az egyenlítéshez mégis kellett egy szerencsés játékhelyzet. Litauszki becsúszva blokkolt egy hazai átadást, amely után Pajovic a gólvonaltól hat méterre megfogta a labdát. A játékvezető hazaadásnak ítélte a szituációt, a közvetett szabadrúgást pedig Tajti a léc alá vágta.

Nwobodo remek átlövésével rögtön a második félidő elején ismét megszerezte a vezetést az Újpest, majd sebességet váltott a DVTK, amely mezőnyfölényhez jutott. A vendégek beszorultak a térfelükre, de jól zártak, így kapusuknak, Pajovicnak nem akadt védeni valója. A legnagyobb hazai helyzetet a hajrában Prosser hagyta ki, aki a kapu mellé pörgette Tajti centerezését.

Az Újpest a diósgyőri győzelemmel megszakította április eleje óta tartó rossz, hétmeccses nyeretlenségi sorozatát, és négy vereség után jutott ismét bajnoki ponthoz. A DVTK-nak viszont a négy bajnoki találkozó óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg, és hazai pályán négy győzelem után kapott ki ismét.

A másik újoncot is legyőzte a Mezőkövesd

A Mezőkövesd második mérkőzését is megnyerte a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as szezonjában: Kuttor Attila együttese azt követően, hogy a múlt héten a Zalaegerszeget győzte le, szombaton az élvonal másik újonca, a Kaposvár felett diadalmaskodott.

Az első félidőben a vendégek jelentős mezőnyfölényben futballoztak, szinte teljesen beszorították a vendéglátókat, akik egy-egy beadásban vagy gyors kontratámadásban bízhattak. Előbbiből a találkozó elején be is talált a Kaposvár, amely több mint öt év után játszott újra hazai pályán élvonalbeli mérkőzést, de a Mezőkövesd gyorsan egyenlített. Igaz, Pogacsics óriási kapushibája kellett a gólhoz. Támadásban maradt a vendégcsapat, és a félidő derekán Cseri gyönyörű egyéni megoldásával - a támadó három védőn cselezte át magát nagyszerűen, mielőtt a sarokba gurított - megfordította a találkozót.

A szünet után gyorsan eldönthette volna a mérkőzést Kuttor Attila csapata, de a helyzetek kimaradtak. A folytatásban is a mezőkövesdiek akarata érvényesült, csak rajtuk múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség, a Kaposvár a kapura teljesen veszélytelenül játszotta végig a második félidőt.

vasárnap játsszák

  • Paksi FC-Budapest Honvéd 18.00
  • Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC 18.00
  • Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 18.00

A ZTE FC-Ferencváros mérkőzést elhalasztották.

A tabella

1. Mezőkövesd Zsóry FC 2 2 - - 3-1 6 pont

2. MOL Fehérvár FC 1 1 - - 4-2 3

3. Puskás Akadémia FC 1 1 - - 3-1 3

4. Kisvárda Master Good 1 1 - - 1-0 3

5. Diósgyőri VTK 2 1 - 1 3-3 3

6. Újpest FC 2 1 - 1 3-4 3

7. Ferencváros 0 - - - 0-0 0

Debreceni VSC 0 - - - 0-0 0

9. Budapest Honvéd 1 - - 1 1-2 0

10. ZTE FC 1 - - 1 0-1 0

Paksi FC 1 - - 1 0-1 0

12. Kaposvári Rákóczi FC 2 - - 2 3-6 0

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×