eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma
Davide Lanzafame, a Ferencváros (b) és Rowen Muscat, a Valletta FC játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában  játszott visszavágó mérkőzésen Ta Qaliban 2019. július 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Domenic Aquilina

Továbbjutott a Fradi, de a szurkolók jobbak voltak, mint a csapat

A Ferencváros a hazai 3-1 után idegenbeli 1-1-gyel jutott tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjében a máltai Valletta ellen. Következő ellenfele a jövő héten a Dinamo Zagreb lesz. A Fradi-szurkolók egy percre sem lankadtak Máltán, végigénekelték a mérkőzést.

Az összeállítások. Valletta: Bonello – Zerafa, J. Borg, Camilleri, Pena Beltre – Dimech, R. Muscat, Tulimieri – Yuri, Fontanella, Piciollo. Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Civic – Ihnatenko, Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen – Lanzafame.

Az első nyolc percben a Ferencváros támadott többet, fölényét két kapufa is jelezte.

Mindössze 1500 néző előtzt játszanak a csapatok, bőven vannak magyar szurkolók is, akik túlkiabálják a máltaiakat. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy a Fradit zavarná a műfű.

Eltelt az első félidő fele, a Fradinak az utóbbi pőercekben nem akadt helyzete, leült a játék. Mintha a zöld-fehérek már azt várnák, hogy lefújják a mérkőzést. A stadionban a leglelkesebb a Fradi-tábor.

„Harcoljatok!" – kiabálja a Fradi szurkolóserege. Alkalmasint a címzettek közül ezt csak Dibusz és Lovrencsics, esetleg Lanzafame érti meg.

A műfű első átka: a máltaiaknak abból alakulhatott volna ki helyzete, hogy Dvalki egy ártatlan helyzetben elcsúszott. Nem lett baj belőle.

A semiből tizenegyeshez jutottak a máltaiak, Tulmierit a rossz ütemben belépő Lovrencsics felrúgta. Tizenegyes. Fontanella a jobb sarokba lőtte, Dibusz érezte, hova fog menni a labda, de nem ért oda. Valletta–Ferencváros 1-0, összesítésben 2-3.

Nagy baj nincs, de a korábbiaknál kevésbé lehet kényelmesen játszani. Még egy talált máltai gól kiesést jelentene.

Rebrov máris cserélt, fel akarja pörgetni a játékot, Sigér Dávid állt be Ihnatenko helyére.

Nagy ferencvárosi helyzet maradt ki, Blazic csúsztatása után alig maradt le Zubkov a labdáról.

Csalódást hozott az első félidő, de a szünetben a Ferencváros áll továbbjutásra.

A második játékrész 13. percében Davide Lanzafame a kapuba talált, de lesről. Egy perccel később Tokmac felvitte a labdát és tizenhét méterről szépen kilőtte a kapu bal oldalát. Valletta FC–Ferencváros 1-1, összesítésben 2-4.

A 68. percben Zubkov ziccerfejesét Bonello bravúrral védte. Három perccel később Lanzafame lövését is kivédte.

A 74. percben Lanzafame befejezte a mérkőzést, Szignyevics váltotta.

Jó (?) kapusnak szerencséje is van, Bonello visszanyúlva ki tudta védeni Zubkov egy védőn megpattanó, gólba taretó labdáját.

Egy újabb szokásos Fradi-csere: a gólszerző Tokmac le, Varga Roland be.

Ahogy Pesten is, itt is Dibusz-bravúr az utolsó pillanatokban: Yuri Messias szabadrúgása után a felső sarokból ütötte ki a labdát.

Vége, 1-1-es döntetlennel, 4-2-es összesítéssel továbbjutott a Ferencváros, következő ellenfele a Dinamo Zagreb lesz.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×