INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

labdarúgás

szombathely

haladás

közgyűlés

nb ii

A Haladás második gólja a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Swietelsky Haladás mérkőzésen a mezőkövesdi stadionban 2018. április 7-én. A Haladás 2-1-re nyert.

Lejtőn a Haladás - kiszorulhat a másodosztályból is

Infostart

Nem tudott dönteni a szombathelyi közgyűlés a rendkívüli támogatásról, bukhatja az NB II-es licencet is a futballklub.

Korábban döntött a szombathelyi közgyűlés 150 millió, aztán plusz 50 millió forintról a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. számára, bizonyos feltételekkel. Ilyen a gazdasági társaság teljes átvilágítása, és az is, hogy a klubvezetők készfizető kezességet vállalnak az önkormányzati támogatás visszafizetésére arra az esetre, ha a megtett intézkedések és az önkormányzati támogatás folyósítása ellenére a csapat mégsem kapja meg a NB-s licencet. Az önkormányzat feltétele volt az is, hogy csak akkor utal, ha a többi tulajdonos maradéktalanul teljesíti fizetési kötelezettségét.

Az előkészített szerződést nem fogadta el a Haladás a május 23-án tartott taggyűlésen, és több módosítási javaslattal fordult a városvezetéshez. Ezért rendkívüli ülést hívtak össze csütörtökre, amelynek elején még 11, aztán 12 képviselő volt jelen, de végül kilencen maradtak – vagyis kevesen a határozatképességhez, a napirendet sem tudták elfogadni - írja a vaol.hu.

Puskás Tivadar polgármester azt kérte a Haladás vezetőitől, teljesítsék fizetési kötelezettségeiket, ezt igazolják, akkor a korábbi közgyűlési döntés értelmében azonnal utal az önkormányzat 150 millió forintot. Csakhogy az MLSZ már pénteken dönt a licencről, és mivel a pénz hiányában a klub nem tud megfelelni a nevezési feltételeknek, vélhetően a másodosztályú indulás jogát is megvonják a tavasszal az NB I-ből kieső patinás futballcsapatnak.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018