eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Sari Van Veenendaal holland kapus (j) kivéd egy amerikai támadást a női labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Hollandia - Egyesült Államok mérkőzésen a Lyon melletti Décines-Charpieu-ben 2019. július 7-én.
Nyitókép: MTI/AP/Francisco Seco

Címvédés a női labdarúgó-világbajnokságon

Az amerikai együttes nyerte meg a franciaországi női labdarúgó-világbajnokságot, miután a vasárnapi, lyoni döntőben 2-0-ra legyőzte Hollandia csapatát.

Az Egyesült Államok ezzel - rekordot jelentő - negyedik vb-címét szerezte meg.

Egyesült Államok-Hollandia 2-0 (0-0)

Lyon, 57 900 néző, v: Frappart (francia)
gól: Rapinoe (61., büntetőből), Lavelle (69.)

A finálé esélyese egyértelműen az amerikai gárda volt, ám a holland csapat két éve az Európa-bajnokságon is meglepetést okozott, s ezúttal is arra készült, hogy felborítja a papírformát.

Az összecsapáson a holland fogadkozásokból nem sok minden valósult meg, a tengerentúliak az első perctől uralták a meccset, és végig nagy fölényben futballoztak. Igaz, az első félidőben az eredményen az amerikai dominancia még nem mutatkozott meg, 0-0-lal mentek az együttesek a pihenőre. A második félidőben viszont negyedóra elteltével előbb 11-esből - Megan Rapinoe tornán elért ötödik góljával - vezetéshez jutottak, majd hét perccel később Rose Lavelle szép bal lábas lövésével eldöntötték a meccset a tengerentúliak, akik akár több góllal is nyerhettek volna.

Décines-Charpieu, 2019. július 7.
A holland Lieke Martens (j) és az amerikai Kelley O'Hara a női labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Hollandia - Egyesült Államok mérkőzésen a Lyon melletti Décines-Charpieu-ben 2019. július 7-én.
MTI/AP/Alessandra Tarantino
A holland Lieke Martens (j) és az amerikai Kelley O'Hara a női labdarúgó-világbajnokság döntőjében. MTI/AP/Alessandra Tarantino

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×