eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A svájci Roger Federer a honfitársa, Stan Wawrinka ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2019. június 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Julien De rosa

Holle anyó csak a mesében van, Halle apó nem

A veterán Roger Federer pályafutása során már tizedszer diadalmaskodott a most éppen 2,2 millió euró összdíjazású füves teniszversenyen.

Roger Federer tizedszer nyerte meg a 2,2 millió euró (709 millió forint) összdíjazású hallei füvespályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a belga David Goffint.

Az első helyen kiemelt svájci klasszis az első szettben még komoly erőfeszítésekre kényszerült, több bréklabdát hárított, ám a folytatásban már magabiztosan játszott. A találkozó 1 óra 23 percig tartott.

A 37 éves Federer pályafutása 155. döntőjét vívta ATP-tornán, a mérlege 102 győzelem és 53 vereség. A németországi az első versenye, amelyen tízszer diadalmaskodott, kilencszer szülővárosában, Bázelben bizonyult a legjobbnak.

Eredmény, döntő:

Federer (svájci, 1.)-Goffin (belga) 7:6 (7-2), 6:1

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×