eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: facebook.com/CopaAmerica/

Megtörte az átkot a brazil válogatott - videó

Sima, háromgólos győzelemmel kezdte a brazil labdarúgó-válogatott a hazai rendezésű Copa Américát. Futballtörténelmi jelentősége azonban nem a bolíviaiak elleni győzelemnek van, hanem annak, hogy 69 év után ismét fehér mezben játszott tétmérkőzést a nemzeti tizenegy.

A brazil válogatott az uruguayiak ellen 2:1-re elveszített 1950-es világbajnoki „döntő” óta először játszott tétmeccsen fehér mezben. A Nike még áprilisban bejelentette, hogy a szövetséggel megállapodva, emlékezve arra, hogy a brazilok az 1919-es, száz évvel ezelőtti Dél-Amerika-bajnokságot fehér szerelésben játszva nyerték meg, fehér alapszínű (kékkel azért díszített) felsőt készített az idei tornára.

Az átok megtört, a brazil válogatott, noha az első félidőben még nem szerzett gólt, 3-0-s győzelemmel kezdte a tornán való szereplését.

A brazilok a São Pauló-i Morumbiban az Alisson – Daniel Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Filipe Luis – Fernandinho, Casemiro – Richarlisson, Coutinho, Neres – Firmino összeállításban kezdett, mind a tizenegy játékos európai klub tagja, azz (egyelőre) ajaxos Neres kivételével mindenki az angol, a spanyol vagy a francia bajnokságban játszott a 2018–2019-es idényben.

Miként a csereként beálló játékosok közül Gabriel Jesus és Willian is.A 81. percben, állt be az egyedüli otthon játszó, Everton, a Gremio tagja, aki aztán bombagóllal tette emlékezuetessé első mérkőzését a brazil válogatott mezében egy nagy tornán. Addigra már eldőlt a mérkőzés: Philippe Coutinho az 50. percbern tizenegyesből, az 53. percben közeli fejessel szeerzett gólt.

Coutinho első találatát videozás előzte meg. A Copa Américán is használják a VAR-t, az argentin Néstor Pitana (a tavalyio világbajnokság nyitó és döntő mérkőzésének is a játékvezetője) ennek segítségével ítélte meg úgy, hogy egy rárúgott labda kezezésnek minősítendő, tizenegyest lőhetnek a brazilok.

A Copa América következő mérkőzését szombat este kilenc órától a venezuelai és a perui csapat játssza, majd éjfélkor kezd az argentin és a kolumbiai csapat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×