eur:
395.88
usd:
364.97
bux:
65541.64
2024. március 19. kedd Bánk, József
Moszkva, 2017. december 1.Zvonimir Boban, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA helyettes főtitkára a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztásának sorsolására érkezik a moszkvai Kremlbe 2017. december 1-jén. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Nagy változás a FIFA vezérkarában

Zvonimir Boban távozik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkár-helyettesi posztjáról és az AC Milan szakmai igazgatójaként folytatja pályafutását.

A FIFA honlapjának pénteki közleménye felidézi, hogy a játékosként világbajnoki bronzérmes horvát sportvezető a szervezet elnöki tanácsadójaként is dolgozott az elmúlt három évben.

"Mindig hálás leszek Gianni Infantinónak, amiért megválasztása után lehetőséget adott nekem.

A botrányok után a FIFA visszanyerte méltó rangját,

nagy megtiszteltetésnek és kiváltságnak tekintem, hogy ebben a munkában én is részt vehettem, és hozzájárulhattam a komoly változásokhoz" - nyilatkozta az 50 éves Boban.

Hozzátette, rendkívül nehéz elhagynia a nemzetközi szövetséget, de az AC Milan olyan számára, mintha a családja lenne, Olaszország pedig az otthona. A klub honlapján Boban köszönetet mondott "igaz barátjának", Infantinónak, aki az Internazionalénak szurkol, ennek ellenére megértette, hogy ez olyan hívás számára, mint a három évvel ezelőtti volt.

Boban 1991 és 2001 között olasz bajnokságot négyszer, Bajnokok Ligáját pedig egyszer nyert a milánóiak támadó középpályásaként.

Az AC Milan vezérigazgatója, Ivan Gazidis pénteken azt is bejelentette, hogy a klub technikai igazgatója Paolo Maldini lesz a jövőben. A korábbi csapatkapitány 25 évig erősítette a milánóiakat, majd sportstratégiai és fejlesztési igazgatóként tevékenykedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×