eur:
394.74
usd:
370.24
bux:
65176.05
2024. április 19. péntek Emma
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszél a 37. Lidl Balaton-átúszás sajtótájékoztatóján a Hotel Mercure Budapest Koronában 2019. június 12-én. Mellette Máth István, az Aranyhíd ügyvezető- versenyigazgatója (b), Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos (b2), Tőzsér Judit. a Lidl Magyarország kommunikációs vezetője (j2) és Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség vezérkari főnökének helyettese.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Ez nem a fogcsikorgató küzdelemről szól

Június 29-én immár 37. alkalommal rendezik meg a Révfülöp és Boglár közötti 5,2 km-es Lidl Balaton-átúszást, amelyre idén is ezreket várnak a szervezők.

"Évről évre követem az eseményt, bár még nem teljesítettem soha az 5,2 kilométeres távot" – fogalmazott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten. Hozzátette, a Balaton-átúszás olyan esemény, amelyen élsportolók és hobbi­sportolók is rajthoz állhatnak, méghozzá kortól függetlenül. Utóbbit példázza, hogy az eddigi legidősebb versenyző 87 éves volt, fűzte hozzá az államtitkár.

"Ez már a 37. lesz a sorban, ami önmagáért beszél. Fantasztikus dolog úszni, s ezt nem csak egykori úszóként mondom"

– mondta Szabó Tünde.

Révész Máriusz az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az eseményen először riasztó statisztikákat idézett a magyar emberek elhízott állapotáról, majd megjegyezte, hogy vannak azért biztató jelek, mert egyre több sporteseményt rendeznek országszerte, és ezeken folyamatosan nő az indulók száma.

"Fontos, hogy olyan sport­eseményeken csábítsuk mozgásra az embereket, amelyek nem a fogcsikorgató küzdelemről szólnak, hanem a jó hangulatról. A Balaton-átúszás pont ilyen"

– mondta Révész Máriusz.

Máth István versenyigazgató hangsúlyozta, hogy a szabad vízi úszás fizikailag és lelkileg is különleges felkészülést igényel. Június 27-én a meteorológusokkal tanácskozva döntik majd el, hogy 29-én meg tudják-e tartani a próbát, vagy az esőnapokat (június 30., július 6-7., 13-14. és 20-21.) meg kell célozniuk. Tavaly például háromszor is el kellett halasztani a hagyományos Balaton-átúszást, mégis több mint hétezren rajtoltak el Révfülöpről.

Maximum tízezren nevezhetnek, s a szervezők nagyon bíznak benne, hogy sikerül megközelíteni ezt a létszámot.

Az 1979-ben kezdődött sorozatban eddig összesen 184 ezer 278-an vettek részt, akik összesen 951 ezer 688 kilométert úsztak le, vagyis a résztvevők két és félszer tették meg a Föld és a Hold közötti távolságot. Amennyiben idén meglenne a 9291 induló, akkor sikerülne átlépni a bűvös egymilliós határt.
A 37. Lidl Balaton-átúszás arca az olimpiai bajnok ökölvívó, Kovács „Kokó” István.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×