eur:
394.24
usd:
370.29
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A győztes Kozák Danuta a célban a női kajak egyesek 500 méteres versenyében a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 25-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kozák Danuta ismét legyőzhetetlen volt

Két újpesti kajakozó, Kozák Danuta és Tótka Sándor győzelmét hozták a csütörtöki nyitónap döntői a kajak-kenusok Szolnokon zajló első válogatóversenyén.

Kozák olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédőhöz méltóan versenyzett a kajak egyesek 500 méteres fináléjában, amely ezúttal hétfős volt. Az erős hátszélben rögtön a rajt után az élre állt, s innentől kezdve a riválisok már csak a hátát nézhették. Féltávnál több mint egy hajóhosszal vezetett, és a célba is óriási előnnyel érkezett az ötszörös olimpiai bajnok.

A második helyért nagy volt a csata, amelyet végül az ugyancsak olimpiai bajnok Csipes Tamara nyert, mögötte honvédos klubtársa, Medveczky Erika ért be harmadikként.

A hosszú kihagyás után visszatérő, háromszoros ötkarikás aranyérmes Szabó Gabriella, valamint a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina nem jutott döntőbe.

Férfi K-1 400 méteren - amely ugyanúgy, ahogy tavaly a K-1 200 méter és a K-2 500 méter mellett a négyes hajó összetételének kialakításában segíti Hüttner Csaba szövetségi kapitányt - ugyancsak heten lapátoltak a fináléban, amely óriási küzdelmet hozott. Tótka Sándor végül mindössze 28 ezredmásodperccel előzte meg a szegedi Nádas Bencét, akit szintén szorosan követett klubtársa, Birkás Balázs.

A válogató első napján a felnőtteknél csak ezt a két számot rendezték meg.

A szolnoki viadal vasárnapig tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×