INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

labdarúgás

világbajnokság

katar

Doha, 2010. december 2.  Katari szurkolók ünnepelnek Dohában, miután Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke 2010. december 2-án Zürichben bejelentette, hogy Katar nyerte el a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát.  A FIFA végrehajtó bizottsága ezen a napon döntött a 2018-as és a 2022-es világbajnokság helyszínéről. (MTI/EPA/Mohamed Farag)

Nem borították fel a következő labdarúgó-világbajnokság programját

Infostart / MTI

Marad a 32 csapatos mezőny.

Nem emelik 48 csapatosra a 2022-es labdarúgó-világbajnokság mezőnyét, azaz Katarban - az eredeti terveknek megfelelően - 32 válogatott lesz jelen.

"Az összes érintett fél részvételével végzett alapos és átfogó konzultációs folyamat után azt a következtetést vontuk le, hogy a jelenlegi körülmények között egy ilyen javaslatot nem lehet most végrehajtani" - olvasható a nemzetközi szövetség (FIFA) szerdai közleményében.

A FIFA 2017 januárjában határozott arról, hogy a 2026-os világbajnokságtól kezdve 48 csapatosra bővíti az eddig 32-es mezőnyt, majd Gianni Infantino elnök tavaly október végén beszélt először annak lehetőségéről, hogy erre már a 2022-es, katari tornán sor kerülhet. Erről június elején Párizsban döntött volna a szervezet, amely korábban kimondta, a bővítéshez Katarnak szüksége van legalább egy környékbeli országra, ahol szintén lehet mérkőzéseket rendezni.

Nyitókép: Katari szurkolók ünnepelnek Dohában, miután a FIFA elnöke 2010. december 2-án bejelentette, hogy Katar nyerte el a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát. (MTI/EPA/Mohamed Farag)
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018