eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kikapott az MTK a Mezőkövesdtől

Az MTK Budapest hazai pályán kikapott a Mezőkövesdtől a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában szombaton.

A fővárosi csapat sorozatban a negyedik mérkőzésén szenvedett 1-0-s vereséget, összesen pedig egymás után az ötödik bajnokiján maradt alul. Ráadásul mivel a DVTK és a Kisvárda is nyert, az MTK már csak több győzelmének köszönhetően előzi meg a kieső helyen álló diósgyőri együttest a tabellán.

A Mezőkövesd megszakítás nélkül négy elveszített mérkőzés után ünnepelhetett ismét győzelmet idegenben, ezzel pedig bebiztosította az élvonalbeli tagságát.

Az MTK tíz perccel a kezdés után vette át az irányítást, de támadásait nem tudta lövésekkel befejezni, így a vendégek kapujára nem jelentett veszélyt. A 30. percben Szelint sérülés miatt veszítette el a házigazda csapat, a kényszerű csere pedig megtörte a lendületét. A mezőkövesdiek kijöttek a szorításból, és sarokrúgásokat követően még helyzetük is adódott. Gól azonban nem született.

A fordulás után szinte azonnal megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Cseri beadása után Pekár lőtte estében a kapuba a labdát. A folytatásban a hazaiak mezőnyfölényt harcoltak ki, a helyzetek viszont elmaradtak. A fővárosi kék-fehérek a stabilan védekező mezőkövesdi védelmet nem tudták feltörni, így a tavaszi szezonban már az ötödik hazai vereségüket szenvedték el.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1622 néző, v.: Iványi

gólszerző: Pekár (50.)

sárga lap: Kulcsár (66.), Kanta (75.), Katona (81.), Lencse (86.), illetve Katanec (14.), Meszki (16.), Vajda (61.)

MTK Budapest:

Horváth L. - Katona, Balogh B., Pintér, Szelin (Banahene, 31.) - Vogyicska (U. Diallo, 80.), Kanta - Lencse, Bognár I., Vass P. (Kulcsár, 62.) - Torghelle

Mezőkövesd:

Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Eperjesi - Meszki - Vajda (Moutari, 62.), Bertus, Cseri (Koszta, 78.), Pekár (Szalai A., 89.) - Drazic

Címlapról ajánljuk
Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Magyarországon 2022-ben a krónikus betegségek okozta halálesetek között a negyedik leggyakoribb volt a májbetegség. A krónikus májbetegek száma világszerte eléri a másfél milliárdot, és évente mintegy kétmillió ember hal meg ilyen betegség következtében – mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa abból az alkalomból, hogy idén is megtartják április 19-én a máj világnapját.

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×