eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk
London, 2018. május 9.Az angol első osztályban játszó Arsenal labdarúgóklub címere a londoni Emirates Stadion oldalán 2018. május 23-án. Az Arsenal vezetése bejelentette, hogy Unai Emery, a Paris Saint-Germain (PSG) francia csapat spanyol vezetőedzője veszi át Arsene Wenger helyét a londoni klub vezetőedzői posztján. Az Arsenalt 22 éven át irányító francia Wenger - aki egy hónapja jelentette be, hogy távozik - a londoni egyesület történetének leghosszabb ideig hivatalban lévő trénere volt. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

London most visszatérhet Európába

Négy olyan csapat játszik ma a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének első játéknapján, amelyik a legutóbbi két fordulóban nem tudott nyerni a maga bajnokságában. Mindazonáltal még mindegyik versenyben van reálisan a negyedik helyért. S mindegyik annál sokkal jobb helyezésről álmodik a nemzetközi porondon.

Az angol Premier League-ben a legutóbbi három meccsét elveszítő Arsenal a spanyol Valenciát fogadja az Emiratesben. A 2008 és 2012 között éppen a Valenciát irányító edzővel, Unai Emeryvel az „ágyúsok” még nem kaptak ki otthon a második számú európai kupasorozatban. Játékosaik közül hiányozni fog sérülése miatt a nyáron a Juventushoz igazoló Aaron Ramsey.

A Valencia az esztendő elején hosszú heteken át veretlenül játszott a spanyol ligában, reális esélyesének tűnt a negyedik helynek. Ám az utóbbi hetekben botladozik, igaz, még ennek ellenére is elcsípheti a negyedik helyet. Vendégként kifejezetten jó a mérlege az idei Európa Liga-sorozatban.

Az Eintracht Frankfurt a horvát Ante Rebić nélkül fogadja a Chelsea-t. Játszik ellenben Luka Jovic, aki állítólag a Real Madrid első számú kiszemeltje a nyári átigazolási időszakra. A londoni „kékeknél” Maurizio Sarrinak a védelem összeállítása jelent némi nehézséget, miután sem Antonio Rüdiger, sem pedig Gary Cahill nem játszhat. Andreas Christensen és David Luiz játszik majd középen, de Sarri hozzátette, az utolsó két edzésen César Azpilicueta is behúzódott középre, hogy szükség esetén rá is lehessen számítani.

Sarri egyébként tett egy érdekes kijelentést, bár nagyon fontosnak tartja az Európa Ligát, úgy véli, jobb lenne, ha a csapat nem annak megnyerésével kvalifikálná magát a Bajnokok Ligája következő főtáblájára, hanem azzal, hogy az első négy hely egyikén (reálisan: harmadikként, de inkább negyedikként) végez a Premier League-ben.

Mindkét mai elődöntő 21 órakor kezdődik, a londoni meccset a DigiSport1, a frankfurtit a Sport1 közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×