eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Bugatti

Cristiano Ronaldo vette meg a világ legdrágább autóját

Csaknem ötmilliárd forintot fizet a Juventus csatára az autóért, amely leghamarabb 2021-ben lesz menetkész.

A Genfi Autószalonon mutatták be a Bugatti La Voiture Noire, vagyis "Fekete autó" elnevezésű egyedi modelljét, amelyet a cég fennállásának 110. évfordulójára építenek. A 8000 köbcentis, 1500 lóerős motorral felszerelt autó végsebessége 420 km/óra, 2,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre.

Sokáig találgatták, ki lehet majd a szerencsés - és gazdag - vevő, most a spanyol lapok úgy tudják, hogy a közismerten autómániás futballklasszis, Cristiano Ronaldo fizethette ki az őrületes vételárat:

adókkal együtt 19 millió dollárt, nagyjából ötmilliárd forintot. Ráadásul 2021-ig nem vezetheti a kocsit, mert még nincs kész a prototípus.

"Ez még nem a végleges autó. Mindössze fél évvel ezelőtt kezdtünk el dolgozni a projekten, az építés pedig csak akkor kezdjük majd el, ha az ügyféllel minden részletet illetően megegyeztünk. Ezt követően az autó 2-2,5 éven belül készülhet el" - közölte a Bugatti a Genfi Autószalonon.

Az utastér tervezéséhez még hozzá sem kezdtek.

A Bugatti La Voiture Noire nem árválkodik majd magányosan Cristiano Ronaldo garázsában, két éve egy Bugatti Chiront vett magának, igaz, az nem volt annyira egyedi, mint a mostani, abból van még másik 499 a világon.

Emellett egy Bugatti Veyron, egy Ferrari F430, Phantom Rolls-Royce, Lamborghini Aventador, Maserati GranCabrio és egy Bentley Continental GTC tulajdonosa is - írja az Origo.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×