eur:
394.42
usd:
370.56
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: ESPN.com

Franco Baresi: a klubhűség ma már elvárhatatlan

Magyarországon tartózkodik az AC Milan XX. századi történetének legjobb labdarúgója, aki egy olyan meccsre is emlékszik, amit le sem játszottak.

719 meccs, 6 olasz bajnoki cím, 3 BEK/BL- győzelem és világbajnoki elsőség; az AC Milan és az olasz labdarúgó-válogatott ikonja, az évszázad Milan-játékosa, Franco Baresi volt a Digisport tévé vendége hétfő reggel.

A klubhűség élő szobraként Baresi elmondta, számára "minden az AC Milan", gyakorlatilag "beleszületett" a Milanba, aminek most is része, és

megtiszteltetésnek nevezte, hogy ennek a klubnak a színeiben futballozhatott.

Míg ő a Milanban focizott, bátyja, akit korábban mindenben követni akart, az Interrel ért el sikereket, a nyolcvanas években sokszor össze is csaptak a pályán.

"Eleinte nekem volt nehezebb, aztán erősebb lett az AC Milan, én voltam családi fölényben. De ez megmarad a családi krónikákban, nem gyakori az ilyesmi" - mondta Franco Baresi.

Magyarországra egy ififocitábor szervezőjeként érkezett, a táborba olasz edzőket hoz magával június végén, és neki is élmény azokat a tehetségeket látni, akik itt mutathatják meg először igazán, mit tudnak.

Szerinte ugyanakkor

a magyar foci is hasznot húzhat az olasz kultúrából, a világon ugyanis mindenki odafigyel az olasz taktikai megoldásokra, és ha "ez a tudás párosul a Magyarországon is megtalálható tehetséggel", akkor az egy értékes találkozás lehet;

"figyelemmel követem az edzéseket, és igyekszem megértetni, hogy más a mi focink" - tette hozzá.

A magyar futballal egyébként ritkás emlékei vannak, a Milan mezében nem is emlékszik magyarok elleni meccsre, ám egy 1992-es, magyarok elleni válogatott mérkőzésről elmondta, nem volt könnyű összecsapás (ebben az évben nem játszott a két csapat, csak 1990-ben és 1991-ben Eb-selejtezőkön, előbbin 1-1-es döntetlen született, utóbbit Olaszország nyerte 3-1-re), de dicsérte a 2016-os Eb-nyolcaddöntőbe jutott Dárdai-Storck-csapatot is.

A Roberto Mancini keze alatt formálódó olasz válogatottról közben elmondta: miután nem jutottak ki ez előző világbajnokságra, a mester értékes fiatalokhoz nyúlt, így minden esélyük megvan, hogy Olaszország visszatérjen, nem hiányozhat a nagy megmérettetésekről.

Szerinte a klubhűséget ma már nagyon nehéz bárkitől is elvárni, rengeteg a lehetőség, könnyű váltani külföldre is.

"A klubhűség gyönyörű dolog, de a foci arculatot váltott, el kell fogadni, ez a helyzet"

- fogalmazott Franco Baresi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×