eur:
389.26
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Monterrey, 2018. április 6.Babos Tímea a brit Naomi Broady ellen játszik a monterreyi keménypályás női tenisztorna egyesében 2018. április 5-én. (MTI/EPA/Miguel Sierra)
Nyitókép: MIGUEL SIERRA

Nagy bejelentés: Babos Tímea visszatér

A kormány támogatásával visszatérhet a női WTA-verseny a Római Teniszakadémiára, a magyar éljátékos jelezte az indulási szándékát.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány egyetért azzal, hogy 2019 és 2023 között a Hungarian Grand Prix WTA-tornára Magyarországon kerüljön sor. Ezt a versenyt 1996 és 2013 között a Római Teniszakadémián rendeztek meg, ám aztán Márky Jenő jogtulajdonos Bukarestbe vitte az eseményt.

Most visszatérne a torna Budapestre, a jogszabály szerint a Római Teniszakadémia lenne a helyszín, és a kormány 2020-tól évente 900 ezer dollárt, nagyjából 250 millió forintot biztosítana a versenyre.

"Ma nincs nálam boldogabb ember a világon. Ez a verseny az én negyedik lányom, 36 éve dolgozom érte. Képzelje, az előbb telefonált Babos Tímea: gratulált, és jelezte az indulási szándékát" – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Márky Jenő.

A kormányhatározat egy ATP World Tour férfi tenisztorna magyarországi megrendezésének a támogatásáról is rendelkezik, azt a tornát a Kánai úton rendeznék, és a versenyhelyszínek fejlesztéséhez 370 millió forintot biztosítana a kabinet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×