INFORÁDIÓ 
2019. június 27. csütörtök
László

tenisz

kormányhatározat

wta-torna

budapest

márky jenő

Monterrey, 2018. április 6. Babos Tímea a brit Naomi Broady ellen játszik a monterreyi keménypályás női tenisztorna egyesében 2018. április 5-én. (MTI/EPA/Miguel Sierra)

Nagy bejelentés: Babos Tímea visszatér

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

A kormány támogatásával visszatérhet a női WTA-verseny a Római Teniszakadémiára, a magyar éljátékos jelezte az indulási szándékát.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány egyetért azzal, hogy 2019 és 2023 között a Hungarian Grand Prix WTA-tornára Magyarországon kerüljön sor. Ezt a versenyt 1996 és 2013 között a Római Teniszakadémián rendeztek meg, ám aztán Márky Jenő jogtulajdonos Bukarestbe vitte az eseményt.

Most visszatérne a torna Budapestre, a jogszabály szerint a Római Teniszakadémia lenne a helyszín, és a kormány 2020-tól évente 900 ezer dollárt, nagyjából 250 millió forintot biztosítana a versenyre.

"Ma nincs nálam boldogabb ember a világon. Ez a verseny az én negyedik lányom, 36 éve dolgozom érte. Képzelje, az előbb telefonált Babos Tímea: gratulált, és jelezte az indulási szándékát" – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Márky Jenő.

A kormányhatározat egy ATP World Tour férfi tenisztorna magyarországi megrendezésének a támogatásáról is rendelkezik, azt a tornát a Kánai úton rendeznék, és a versenyhelyszínek fejlesztéséhez 370 millió forintot biztosítana a kabinet.

Nyitókép: MIGUEL SIERRA
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018