eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Maradandó egészségkárosodást szenvedett a lekönyökölt magyar futballista

Négymérkőzéses eltiltást kapott a Mosonmagyaróvár játékosa, aki brutális sérülést okozott.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága négy soron következő bajnokitól eltiltotta Vágó Leventét, a Mosonmagyaróvár labdarúgóját, mert vasárnap, a Tiszakécske elleni másodosztályú bajnoki 61. percében lekönyökölte Batizi-Pócsi Balázst, akinek felső fogsorából kitört egy foga, egy másik kettétört, további kettő pedig meglazult és hátrébb csúszott a szájüregében.

„Elégtételt nem éreznék, ha a Mosonmagyaróvár játékosa súlyosabb büntetést kapott volna, mert attól még nem lesz egészséges a fogam – mondta a Nemzeti Sportnak Batizi-Pócsi Balázs. – A mérkőzés után a csapattársammal és a párommal mentünk be a kecskeméti kórház szájsebészetére, ahol meg- próbálták rendbe tenni a fogsoromat. Az ütés következtében egy fogam gyökerestül kiesett, három másik meglazult és befelé állt a számban, ráadásul ezek közül az egyik fele le is törött.

Visszaültették az ínyembe a kiesett fogamat, amelyet egy kisfiú talált meg a fűben, és csapatorvosunk gyógyszeres gézbe csomagolta, hogy ne száradjon ki.

A következő két hétben nem végezhetek semmiféle mozgást, és hogy a négy sérült fogam közül melyik marad meg, sőt megmarad-e egyáltalán egy is, az csak az egy hónapig tartó kezelések során dől el. Ha a szervezetem és az ínyem nem viseli el a visszakerült fogat, implantátumot ültetnek be.”

A támadó maradandó egészségkárosodást szenvedett, ráadásul a kéthetes várakozási időt követően kezdheti újra az edzéseket, de csak óvatosan. Akkor ütést kapott, hogy a vétkes játékos könyökét is össze kellett varrni. Vágó Levente a mérkőzés másnapján küldött egy elnézést kérő üzenetet Batizi-Pócsi Balázsnak.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×