eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Manchester City megalázó vereséget mért a szétesett Chelsea-re

Elképesztő formában futballozik idén a Manchester City. S ez még akkor is igaz, ha január végén egyszer megbotlott, s bár vezetett a Newcastle ellen, de kikapott. Már régen feledte azt minden híve. Pep Guardiola együttese nyolc nap alatt három bajnoki meccset nyert meg, legyőzte az Arsenalt, az Evertont és a Chelsea-t is. Utóbbira olyan vereséget mért , amilyenben még nem volt része a Premier League megalakítása óta.

A Manchester City, amely a 2019-es tétmérkőzéseit eddig 42-4-es gólkülönbséggel teljesítette, szűk félóra alatt négy gólt rámolt be Maurizio Sarri „kékjeinek”, néhány perc alatt eldöntve a rangadót. A vége 6-0- lett. Ismét Sergio Agüero járt az élen a góltermelésben, idén csak a bajnokságban nyolcszor talált a kapuba, leglább kétszer annyi gólt szerzett, mint bármelyik más játékos a Premier League-ből. Mesterhármast lőtt az Arsenalnak, aztán vasárnap mesterhármast a Chelsea-nek is.

„Ebben a műfajban” ez volt a tizenegyedik tőle a Manchester City tagjaként, s immár a Premier League történetében senki sem jegyez nála több „hat tricket”. Holtversenyben áll az élen Alan Shearerrel, de semmi kétség: előbb-utóbb egyedüli rekorder lett. Már régóta az argentin a Manchester City historiájának legjobb góllövője, vasárnap előzött: immár ő az első a kizárólag a bajnoki mérkőzéseken szerzett gólokat listázó táblázaton is. Egyébként ő a Chelsea mumusa: a Premier League történetében még egy játékos sem lőtt annyi gólt a „kékeknek”, mint az argentin középcsatár.

Agüero érdeme is, de nem csak az övé: a Manchester City lett az angol élvonal első csapata 1965 decembere (!), a Tottenham Hotspur nagy sorozata óta, amely tizenöt egymást követő hazai mérkőzése mindegyikén egynél több gólt ért el.

A Chelsea-nél ellenben nagy a baj, s nem csak azért, mert a hatodik helyre csúszott vissza a csapat, hiszen a hátránya csupán egy pont a negyedik Manchester Uniteddel szemben. Sokkal inkább azért, mert elemeire hullott a védelem: a Premier League együttesei közül 2019-ben eddig csak a Fulham kapott több gólt. Úgy fest, nem jó ómen nyugat-lononinak lenni mostanság az angol élvonalban... A Chelsea 1990 decembere óta először kapott két egymást követő idegenbeli bajnokiján legalább négy-négy gólt.

A bajnokságban most a Manchester City állan az élen, az ugyancsak 65 pontos, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Liverpool előtt. A Tottenhamnek 60 pontja van. A negyedik-hatodik helyért hétről hétre nagy csatát vív három rivális, a Manchester Unitednek most 51, az Arsenalnak és a Chelsea-nek 50-50 pontja van.

Premier League, 26. forduló:

Manchester City-Chelsea 6-0 (4-0)

Tottenham Hotspur-Leicester City 3-1 (1-0)

Szombaton játszották:

Brighton-Burnley 1-3 (0-1)

Crystal Palace-West Ham United 1-1 (0-1)

Huddersfield Town-Arsenal 1-2 (0-2)

Liverpool-Bournemouth 3-0 (2-0)

Southampton-Cardiff City 1-2 (0-0)

Watford-Everton 1-0 (0-0)

Fulham-Manchester United 0-3 (0-2)

Hétfőn játsszák:

Wolverhampton-Newcastle United 21.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×