eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Schäfer András, a labdarúgó NB I-ben, az OTP Bank Ligában szereplő MTK Budapest játékosa Budapesten 2018. szeptember 20-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Deutsch Tamás: az egész magyar futball előnyére válik a Schäfer-üzlet

Nőhet a magyar futballisták piaci értéke, miután Schäfer András egymillió euróért az MTK-ból a Genoába igazolt - mondta az InfoRádiónak a fővárosi klub elnöke. Deutsch Tamás szerint a 19 éves játékos Olaszországban is megállja majd a helyét.

„Az MTK labdarúgócsapatának az a filozófiája, hogy az elsőként megalapított futballakadémiáról, a Sándor Károly Akadémiáról minél több játékos jusson el az NB I-be és a legtehetségesebbek európai topbajnokságokban tudják megméretni magukat. Ennek a modellnek az újabb sikerét látni Schäfer András Genoába igazolásában” - mondta az InfoRádiónak az MTK elnöke.

Deutsch Tamás emlékezetett: Németh Krisztián, Gulácsi Péter, Juhász Roland és Bese Barnabás is európai topbajnokságba igazoltak korábban az MTK nevelésű játékosok közül.

A magyar játékosok alulárazottak a környező országok futballistáihoz képest.

Egy magyar labdarúgó ára fele-harmada egy hasonló korú horvát, szerb, román vagy szlovák játékosénak – vélekedett a klubelnök.

A Genoa egymillió eurót fizetett Schäfer Andrásért. Ez egy lélektani határ, s ezzel a magyar játékosok értékét, piaci beárazását is tudták növelni, ami üzleti szempontból az egész magyar futballban az előnyére válik – tette hozzá.

Deutsch Tamás szerint a fiatal magyar játékos jó képességű, emellett a sportolói személyisége, szorgalma és céltudatossága is megvan ahhoz, hogy megállja a helyét a Genoában, és akár nagyobb csapatba is kerülhet később.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×