INFORÁDIÓ 
2020. február 29. szombat
Elemér

póta georgina

asztalitenisz

svájc

Póta Georgina játszik a svéd Matilda Ekholm ellen az asztalitenisz Európa-bajnokság női selejtezőjében a Budaörsi Sportcsarnokban 2017. január 24-én.

Egykor veszedelmes kínai-luxemburgit győzött le Póta Georgina

Infostart

Első számú női asztaliteniszezőnk a svájci Montreux-ben versenyez az Európa Top 16-bajnokságon.

Póta Georgina váratlanul simán, négy szettben legyőzte a kínai származású, luxemburgi színekben versenyző Ni Xia Liant, s ezzel bejutott a negyeddöntőbe az asztaliteniszezők Európa Top 16-bajnokságán a svájci Montreux-ben.

A hetedik helyen kiemelt, 34 éves magyar játékos a 32., háromszoros győztes (1996, 1997, 1998) riválisa pedig - aki több mint húsz évvel idősebb nála, 55 esztendős - a 46. az aktuális világranglistán, s korábbi összecsapásaik Ni fölényét mutatták.

Ehhez képest a tollszárfogásos technikával játszó, balkezes luxemburgi mindössze két pontot tudott nyerni az első játszmában, s a folytatásban is végig Póta irányított. A magyar pingpongos remekül használta ki riválisa statikusságát, jól váltogatta az oldalakat, Ni pedig nem tudott reagálni. A legszorosabb szett a második volt, de az ellenfél még játszmalabdáig sem jutott el a meccs során.

Akárcsak tavaly, a 80 ezer euró összdíjazású tornát most is kieséses rendszerben bonyolítják le, ezúttal sincs tehát csoportszakasz. Póta Georgina kilencedszer indul a bajnokságon - amely 2014-ig 12 fős volt -, a legjobb eredménye a 2017-es ötödik hely, az elődöntőbe még egyszer sem sikerült bejutnia.

Eredmény:
nők, nyolcaddöntő:
Póta Georgina (7.)-Ni Xia Lian (luxemburgi, 10.) 4-0 (2, 9, 6, 7)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018