eur:
393.77
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A szerb Novak Djokovic, miután 6:0, 6:2, 6:2 arányban legyőzte a francia Lucas Pouille-t a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében 2019. január 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Mast Irham

Álomdöntő lesz Melbourne-ben, Djokovic rekordra hajt

A második helyen kiemelt Rafael Nadal után a világelső Novak Djokovic jutott be másodikként a férfi egyes verseny döntőjébe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A rekordot jelentő hetedik melbourne-i címére hajtó szerb játékos hasonlóan egyoldalú mérkőzést vívott pénteken a 28. helyen kiemelt francia Lucas Pouille-jal, mint egy nappal korábban Nadal a görög Sztefanosz Cicipasszal. Az első játszmában játékot sem vesztett, majd ugyan a másodikban és a harmadikban kettőt-kettőt a rivális nyert meg, a találkozó mindössze 1 óra 23 perc alatt véget ért.

A 24 éves Pouille - akinek edzője a volt női világelső Amélie Mauresmo - pályafutása során először szerepelhetett GS-elődöntőben (Djokovicnak ez már a 34. ilyen meccse volt) azok után, hogy Melbourne-ben korábban még mérkőzést sem nyert.

A vasárnapi döntőt így a 14-szeres Grand Slam-győztes Djokovic és a 17-szeres GS-bajnok Rafael Nadal játssza. A 31 éves belgrádi teniszező korábban 2008-ban, 2011-ben, 2012-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2016-ban, a 32 esztendős spanyol pedig - aki szettveszteség nélkül jutott most be a fináléba - 2009-ben diadalmaskodott Melbourne-ben. A 2012-es döntőt egymással vívták, és Djokovic akkor ötszettes, emlékezetes csatában nyert. Kettejük párharcában is Djokovic vezet, 27-25-re.

A női egyes döntőjét - magyar idő szerint szombaton 9.30 órától - a negyedik helyen kiemelt japán Oszaka Naomi és a nyolcadikként rangsorolt cseh Petra Kvitova játssza.

A férfi finálé vasárnap ugyancsak 9.30-kor kezdődik majd.

férfiak, elődöntő:

Djokovic (szerb, 1.)-Pouille (francia, 28.) 6:0, 6:2, 6:2

csütörtökön játszották:

Nadal (spanyol, 2.)-Cicipasz (görög, 14.) 6:2, 6:4, 6:0

női páros, döntő:

Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) 6:3, 6:4

junior lány, páros, döntő:

Nagy Adrienn, Nacumi Kavagucsi (magyar, japán, 3.)- Chloe Beck, Emma Navarro (amerikai, 8.) 6:4, 6:4

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×