eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Fucsovics Márton a spanyol Albert Ramos-Vinolas ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2019. január 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

Taróczy Balázs: Fucsovicsnak ezt még gyakorolnia kell

Halad a címvédés felé Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosversenyében, Babos viszont nincs már versenyben vegyespárosban - Fucsovics Mártonnal az oldalán. Taróczy Balázs wimbledoni bajnok teniszező értékelte a friss Melbourne-i eseményeket.

Sokat számít, ha egy páros ennyire simán nyeri a meccseit egy tornán, mint az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosversenyében Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic - vélekedett az InfoRádiónak a magyar érintettségű női páros negyeddöntőbe jutása után Taróczy Balázs wimbledoni teniszbajnok.

"Nagyon együtt vannak, nagyon jó formában vannak, és ahogy így nézem, az igazi ellenfelek lassan kikoptak mellőlük"

- tette hozzá.

Korábban kemény meccseket játszottak olyanok ellen is, akiket most simán legyőztek, akik ellen viszont mostantól játszhatnak, azok között nincsenek kifejezetten veszélyesek Taróczy szerint.

"Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mostantól csak ki kell menni a pályára, és nyernek, hanem hogy egyrészt jó formában vannak, másrészt nincsen már az ellenfelek között olyan stabil, a párosra koncentráló, ilyen jó korábbi eredményekkel rendelkező kettős" - utalt arra, hogy a Babos, Mladenovic duó címvédőként érkezett Ausztráliába.

Eközben Babos Tímea Fucsovics Mártonnal az oldalán 47 perc alatt ki a vegyes párosok között egy amerikai, brazil duótól (6:3, 6:2).

"A brazil Soares kifejezetten párosspecialista, sok nagy versenyt megnyert már korábban, Grand Slamet is. Ellentétben Marcival, akiről tudjuk, hogy nagyon ritkán játszott párost, és talán az első GS, ahol vegyespárost játszott. Úgyhogy azt hiszem,

ha Marci komolyan gondolja, hogy vegyespárost is szeretne játszani, akkor nagyon sok ilyen mérkőzést kell vívnia,

mert egyértelmű, hogy sokkal kisebb rutinja van párosban, mint egyesben" - ecsetelte Taróczy Balázs.

Hozzátette: az összeszokottságot tekintve csak annyi a lényeg, hogy megértsék egymást.

Ausztrál nyílt teniszbajnokság, magyar vonatkozású eredmények

női páros, negyeddöntő

Babos, Mladenovic (2. kiemelt) - Atawo, Srebotnik (9.) 6:4, 7:5

vegyespáros, nyolcaddöntő

Melichar, Soares (2.) - Babos, Fucsovics 6:3, 6:2

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×