eur:
394.96
usd:
371.68
bux:
66359.45
2024. április 16. kedd Csongor
Nagy László a Magyarország - Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtező első mérkőzésén a szlovéniai Koperban 2018. június 9-én. A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-24-re legyőzte Szlovénia csapatát.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy bejelentést tett Nagy László

A szezon végén, veszprémi szerződése lejártával visszavonulna Nagy László.

„2019 nyarán nekem lejár a szerződésem, és azzal én szerintem be is fejezem az aktív kézilabdát” - mondta a kézilabdázó az I/I Azurák Csabával című műsorban, amelyből egy rövid részletet közzétettek.

A 37 éves játékost közölte:

szeretne a sportág közelében maradni.

Veszprémben szakmai igazgatóként vagy felügyelőként számítanának rá, emellett ősszel bekerült a magyar szövetség elnökségébe is, amit nagy megtiszteltetésnek tart. Hozzátette, hogy az utánpótlásra szeretne fókuszálni.

Arra a felvetésre, hogy ha később is megkérik, térjen vissza a válogatottba, mit tenne, azt felelte: most az a legfontosabb, hogy a válogatott sikeresen szerepeljen a jövő héten kezdődő világbajnokságon, és érje el a kitűzött célt.

„Ha érkezik a telefon, hogy a selejtezőn is játsszak, majd meglátjuk”

- tette hozzá.

Nagy László 2017 őszén mondta le a szereplést a válogatottban, de tavaly nyáron a szlovénok elleni világbajnoki selejtezőre visszatért. A vb-keretben is benne van, de egyelőre külön végzi a felkészülést. Csoknyai István társ-szövetségi kapitány azt mondta korábban, hogy minden mérkőzésen nem küldik pályára a 37 éves átlövőt.

A magyar válogatott a jövő pénteken kezdődő vb-n sorrendben Argentína, Angola, Katar, Egyiptom és Svédország együttesével találkozik. Az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe. A vb-ről az első helyezett egyenes ágon kijut az olimpiáról, míg a 2-7. helyezettek az olimpiai selejtezőkön vehetnek részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×