eur:
379.04
usd:
348.72
bux:
58010.99
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Malmö, 2018. augusztus 7.Anel Hadzicot, a Vidi FC játékosát (b) eltalálja egy pályára bedobott üveg, miközben csapattársai góljukat ünneplik a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a Malmö Stadionban 2018. augusztus 7-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. (MTI/EPA/Andreas Hillergren)
Nyitókép: Andreas Hillergren

Brutális pénzt keresett a Vidi

Tizennégy mérkőzést játszott a fehérvári csapat a nemzetközi kupákban, és tisztességes pénzdíjat kapott érte.

Három nyertes és egy vesztes párharc a Bajnokok Ligája selejtezőjében, majd két győzelem, egy döntetlen és három vereség az Európa Liga csoportkörében. Ez a Vidi idei mérlege a nemzetközi porondon, de a Nemzeti Sport Online pedig azt is kiszámolta, mennyi pénzt keresett a magyar bajnok.

A számítások szerint a fehérváriak 10,39 millió eurót (nagyjából 3,3 milliárd forint) kapnak az UEFA-tól.

A Vidi azzal, hogy a BL-selejtezőben eljutott a rájátszásig, 1,14 millió eurót kasszírozott, a rájátszásért további 5 millió euró járt, az EL-főtábla pedig alanyi jogon további 2,92 millió eurót jelentett. Ehhez jön még hozzá a csoportkörös győzelmek után kétszer 570 ezer euró, az egy döntetlenért pedig 190 ezer euró – ezeket összeadva jön ki a 10,39 millió euró.

Ehhez az összeghez még jön a közvetítési díjakból származó bevétel, a jegybevétel, és most már az is pluszpénzt jelent, hogy a Vidi növelni tudta koefficienspontjait, de ezen összegeknél a pontos számok nem ismertek.

Az UEFA a klubok és az országok szakmai besorolását az úgynevezett UEFA-együttható, vagyis koefficiens alapján végzi, ami a csapatok szerepléséből következő pontszám, és ez határozza meg minden szezon elején a kiemeléseket, a sorsolási kalapokat.

A molvidi.hu összeállításából az is kiderült, hogy a csapat új magyar koefficiensrekordot állított fel, mivel 9 koefficienspontnál jár. Magyarország a 27. helyen zárt az idei koefficiens-ranglistán, megelőzve Szlovéniát, Lengyelországot és Romániát is.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×