eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Malmö, 2018. augusztus 7.Anel Hadzicot, a Vidi FC játékosát (b) eltalálja egy pályára bedobott üveg, miközben csapattársai góljukat ünneplik a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a Malmö Stadionban 2018. augusztus 7-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. (MTI/EPA/Andreas Hillergren)
Nyitókép: Andreas Hillergren

Brutális pénzt keresett a Vidi

Tizennégy mérkőzést játszott a fehérvári csapat a nemzetközi kupákban, és tisztességes pénzdíjat kapott érte.

Három nyertes és egy vesztes párharc a Bajnokok Ligája selejtezőjében, majd két győzelem, egy döntetlen és három vereség az Európa Liga csoportkörében. Ez a Vidi idei mérlege a nemzetközi porondon, de a Nemzeti Sport Online pedig azt is kiszámolta, mennyi pénzt keresett a magyar bajnok.

A számítások szerint a fehérváriak 10,39 millió eurót (nagyjából 3,3 milliárd forint) kapnak az UEFA-tól.

A Vidi azzal, hogy a BL-selejtezőben eljutott a rájátszásig, 1,14 millió eurót kasszírozott, a rájátszásért további 5 millió euró járt, az EL-főtábla pedig alanyi jogon további 2,92 millió eurót jelentett. Ehhez jön még hozzá a csoportkörös győzelmek után kétszer 570 ezer euró, az egy döntetlenért pedig 190 ezer euró – ezeket összeadva jön ki a 10,39 millió euró.

Ehhez az összeghez még jön a közvetítési díjakból származó bevétel, a jegybevétel, és most már az is pluszpénzt jelent, hogy a Vidi növelni tudta koefficienspontjait, de ezen összegeknél a pontos számok nem ismertek.

Az UEFA a klubok és az országok szakmai besorolását az úgynevezett UEFA-együttható, vagyis koefficiens alapján végzi, ami a csapatok szerepléséből következő pontszám, és ez határozza meg minden szezon elején a kiemeléseket, a sorsolási kalapokat.

A molvidi.hu összeállításából az is kiderült, hogy a csapat új magyar koefficiensrekordot állított fel, mivel 9 koefficienspontnál jár. Magyarország a 27. helyen zárt az idei koefficiens-ranglistán, megelőzve Szlovéniát, Lengyelországot és Romániát is.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×