eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin
Hockenheim, 2018. július 22.Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője ünnepel, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Német Nagydíját a hockenheimi versenypályán 2018. július 22-én. (MTI/EPA/Ronald Wittek)
Nyitókép: (MTI/EPA/Ronald Wittek

Wéber Gábor: Hamilton teátrális, maníros, Alonso savanyú Jóska

A Forma-1-es szakíró, kommentátor Wéber Gábor a lassan mögöttünk hagyott Forma-1-idényt sokkal érdekesebbnek tartotta, mint amikor Mika Häkkinen és Michael Schumacher csatázott egymással, mert most valódi karakterek feszülnek egymásnak.

A brit Lewis Hamilton ötszörös Forma-1-es világbajnok lett Mexikóban a múlt vasárnap Egy nagyon szűk elitbe került, és vannak, akik azt mondják, a száguldó cirkusz történetének legjobb pilótáját látjuk benne. Ismert, ilyen egyéni teljesítményre előtte csak a szintén ötszörös vb-első argentin Juan Manuel Fangio és a hétszeres bajnok német Michael Schumacher volt képes.

"Körtét az almával" - fogalmazott az InfoRádiónak Wéber Gábor szakíró, kommentátor arra a kérdésre, hogy összehasonlíthatók-e egymással a legendák. "Számos sportágat követek, rengeteg kedvencem van mindenféle érából. Én sem tudom megmondani magamnak, hogy ki a jobb. Van az a szint, amikor az ember már nem tud különbséget tenni" - indokolta, hogy miért tartja lehetetlennek az összevetést.

Az ellendrukkerek részéről gyakran hangoztatott érvet azért elmondta: vb-címeiből négyet úgy nyert, hogy tulajdonképpen csak csapattársa, Nico Rosberg volt az ellenfele, a jelen nagy pilótái mind a Mercedesnél gyengébb autókban ültek. Ennek ellenére elvitathatatlan, hogy komoly mezőnyben tudott győzni, kiélezett helyzetekben is, legyen szó akár a 2008-as, akár a mostani idényről.

Wéber Gábor elárulta,

hozzá személyesen a ferraris német Sebastian Vettel személye közelebb áll, mint "a teátrális, maníros, politikus" Hamiltoné, aki mindig azt dicséri, akinél éppen van,

de egyáltalán nem befolyásolja őt ez versenyezői megítélésükben.

"Kettejükben pont ez a zseniális. Mindig az a vád éri a Forma-1-et, hogy nincsenek egyéniségek, de gondoljunk bele,

az igazi bullshit-korszak Häkkinené és Schumacheré volt, ahol a köszönetnyilvánításkor még a szponzorneveket is felsorolták.

Ahhoz képest a Forma-1 világa most színes. Daniel Ricciardo például a legszerethetőbb figura" - hozta fel példaként Wéber, aki szerint például a finn Kimi Räikkönen is igazi karakter azzal, hogy egyáltalán nem érdekli, mit gondolnak róla.

"Tök boldog azzal az egy vb-címével,

azzal is, hogy most nyert egy futamot, és a rekordok sem foglalkoztatják. Benne ez mindig egy fricska kifelé, hogy bármit csinálnak, ő mindenre tojva akkor is tud futamot nyerni."

A spanyol

Fernando Alonso (McLaren) szerinte nagyon "savanyú Jóska" lett az utolsó szezonjára,

amit nagyon bán. "Mindig rosszkor volt rossz helyen, de mindent meg is tett azért, hogy mindenkivel összerúgja a port. Ám ez nem azért van, mert egy kiálhatatlan személyiség, hanem mert győzni akar mindenáron."

Az InfoRádió pénteki (november 2.), Aréna című műsorában 18 órától a Wéber Gáborral készült teljes beszélgetést meghallgathatja!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×