eur:
392.47
usd:
365.57
bux:
66127.6
2024. április 26. péntek Ervin

Az MTK Bognár büntetőjével győzte le az Újpestet

Az MTK Budapest Bognár István büntetőből szerzett találatával 1-0-ra legyőzte az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának nyitómérkőzésén, szombaton.

Az első félidőben az Újpest irányította a mérkőzést, de hiába játszott végig mezőnyfölényben, beadásaiból nem tudott gólveszélyes helyzetet kialakítani. Az MTK játékosai ritkán tudták átvinni a labdát az újpestiek térfelére, a 16. percben azonban egy kontra végén Torghelle Sándor büntetőt harcolt ki, amit Bognár István értékesített. Utóbbi így sorozatban a negyedik bajnoki fordulóban tudott eredményes lenni.

A második játékrész elején már kapura is veszélyes volt a vendégcsapat, de nem tudott egyenlíteni. A hazaiak kapusa, Kicsak kétszer bravúrosan védett. A 60. perctől kijött a szorításból az MTK, amely a lefújásig magabiztosan tartotta kontroll alatt a játékot és ellenfelét, így a szezon során másodszor otthon tartotta a három pontot.

Az Újpest legutóbb 2015 májusában győzte le szombati riválisát bajnoki összecsapáson, azóta négy döntetlen mellett negyedszer kapott ki az MTK-tól, amely a szezon első fordulójában vendégként 2-0-ra nyert a Szusza Ferenc Stadionban.

A két együttes 216. alkalommal találkozott egymással, az MTK 82. győzelmét aratta a 81 újpesti siker és az 53 döntetlen mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×