eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Schmidt Gábor elnök a Magyar Kajak-kenu Szövetség új vezetőit bemutató sajtótájékoztatón a szövetség budapesti székházában 2017. február 10-én.
Nyitókép: Marjai János

Reformok a magyar sikersportágban

Vécsi Viktor szakmai irányításával készül majd a kenusok központosított válogatott kerete

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az MKKSZ honlapjának elmondta: a férfi kenu szakág "teljesítménye", a férfi kajak szakág "üres versenyszámai", valamint az utánpótlás egységes "tehetségmenedzselési rendszerének kialakítása kapcsán"

határozott lépésekre készülnek.

Ennek érdekében Hüttner Csaba szövetségi kapitány az elnökség támogatásával komoly reformokat vezet be, a változások azonban nemcsak a kenus szakágat érintik, hanem átfogóan a szövetség teljes tehetségmenedzselési rendszerét is.

"Létrejön a Tokió A- és B-keret. Az A-keretben 13 versenyző kap majd helyet, 12-en, akik kvótaszerző helyen értek be a világbajnokságon és Csipes Tamara, aki idén még nem indult olimpiai számban a vb-n, de a szülés után nagyon gyorsan felzárkózott a legjobbakhoz" - árulta el Schmidt Gábor. Hozzátette: a B-keretbe azok a versenyzők kerülnek, akik még esélyesek lehetnek arra, hogy a tokiói olimpiára kvótát szerezzenek. A kenus szakágat illetően csak B-keretről beszélhetnek, ahová kilenc versenyző - Bodonyi András, Kiss Tamás, Mike Róbert, Korisánszky Dávid, Hajdu Jonatán, Fekete Ádám, Kiss Balázs, Viola Viktor és Dóri Bence - került be.

"Ők már novemberben közösen, egy szövetségi vezetőedző irányításával kezdik meg a felkészülést, a csapat célja pedig csak a kvótaszerzés lehet mindkét kenus olimpiai számban. A csapat irányítására Vajda Attila korábbi, Bodonyi András jelenlegi edzőjét, Vécsi Viktort kértük fel" - közölte az elnök. Kiemelte: a kenusok Vécsi edzésprogramja szerint készülnek majd, és szinte folyamatosan edzőtáborban lesznek: télen Tatán és Mátraházán, tavasztól pedig meleg égövi helyszínen, azt követően pedig Dunavarsányban és Szolnokon.

Schmidt szerint "nem központosításról kell beszélni, hanem az edzésmunka egységesítéséről". Mindezt annak érdekében, hogy a szövetségi kapitányoknak könnyebb legyen kiválasztani a különböző egységeket az egyes versenyszámokra.

"Az egy helyszínen történő felkészülés az egyetlen módja, hogy a lehető legtöbb támogatást adhassa az MKKSZ orvos-egészségügyi csapata" - emelte ki az elnök, aki szerint a nemzetközi mezőny jelentős átalakuláson ment keresztül, és tapasztalataik szerint azok a csapatok szerepelnek jól, ahol egy profi szakmai stáb segíti a koncentrált, nagyon magas szintű felkészülést.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×