eur:
393.55
usd:
367.68
bux:
66076.82
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay.com

A Barca-Inter mérkőzés kimenetele megjósolhatatlan

Egy hónapja "Real-formában" van a Barcelona, amely bár a hétvégén megverte a spanyol listavezető Sevillát, hetekre elveszítette karmesterét, Lionel Messit. Dénes Tamás futballtörténész elemzése.

Szerda este újabb 8 mérkőzéssel folytatódnak a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelmei, 18.55, illetve 21 órai kezdettel. Az A, B, C és D csoport küzdelmeiből Dénes Tamás futballtörténész, az InfoRádió főmunkatársa a francia PSG és az olasz Napoli, valamint a spanyol (katalán) Barcelona és a szintén olasz Internazionale párharcát várja kiemelt figyelemmel.

"A Paris Saint-Germain nagyon magabiztosan futballozik ebben a szezonban, tulajdonképpen egyetlen mérkőzéstől eltekintve, az pedig a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzése volt" - utalt a szeptemberi, 3-2-es liverpooli győzelmet hozó összecsapásra az InfoRádió főmunkatársa. Hozzátette: a PSG-t nem kedvelők szerint épp ez az összecsapás volt az egyetlen komoly meccse a párizsiaknak.

A mérkőzésen az uruguayi Edinson Cavani szerepe külön érdekes lehet, a PSG csatára ugyanis játszott korábban Nápolyban, de ugyanígy Carlo Ancelottié is: a Napoli edzője is ült már a PSG kispadján.

Megítélése szerint meglepetés lenne, ha az este 9-kor kezdődő mérkőzésen az olasz egyesület pontot szerezne a Parc des Princes-ben.

Azt azonban szerinte már "nehéz megmondani", mire számíthatnak a nézők a szintén 21 órakor kezdődő Barca-Inter esetében. És hogy miért?

"Ha az ember kivenné a Barcelona egy hónapos teljesítményéből a Sevilla elleni, szombati mérkőzést, akkor még aggódhatnának is a katalánok hívei, mert a Barcelona majdnem olyan gyenge formában játszott az elmúlt hetekben, mint a Real Madrid."

Ismert ráadásul, hogy bár a Barcelona 4 gólt lőve verte a jelenleg is listavezető Sevillát a spanyol bajnokságban, hetekre elveszítette Lionel Messit, akinek a pótlása nem lesz egyszerű a gránátvörös-kékeknél.

A keddi mérkőzéseket elemezve Dénes Tamás

a Manchester United-Juventus szuperrangadóra kitérve elmondta, nem volt látványos mérkőzés,

a Juventus megérdemelten nyert az Old Traffordon.

"A Manchester United továbbra is gödörben van, nincsenek jó támadójátékosai és a védelemben mindig benne van annak a hibának a lehetősége, ami eldönt egy mérkőzést" - fogalmazott Cristiano Ronaldo régi és új csapatának összecsapásáról.

A csoportkör harmadik fordulójának keddi mérkőzéseiről ITT olvashat bővebben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×