eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Ligeti Dániel (elöl) és a georgiai Geno Petriasvili a férfiak szabadfogású 125 kilogrammos súlycsoportjában a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 20-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Ligeti Dániel vigaszágas

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel vasárnap a vigaszágon folytathatja szereplését a budapesti birkózó-világbajnokságon, miután legyőzője, a címvédő Geno Petriasvili bejutott a fináléba.

A Papp László Sportarénában zajló vb első napi elődöntőire szép számú, több ezres nézősereg gyűlt össze, és a kilátogatók élvezetes csatákat láthattak. A legeredményesebb napot az orosz és a georgiai csapat zárta, egyaránt két kategóriában jutottak döntőbe versenyzőik.

Magyar szempontból Petriasvili szereplése volt lényeges, mivel ő a nyolcaddöntőben Ligetit verte. A 24 éves georgiai óriás nem okozott csalódást a magyar szurkolóknak, látványos akciókkal 13-5-re legyőzte az iráni Parviz Khodavirdi Hadibasmanit, így bejutott a döntőbe és vigaszágra segítette a szombathelyi nehézsúlyút.

Ligeti vasárnap délelőtt az orosz bajnok Anzor Hizrijevvel csap majd össze, s ha nyer, a bronzéremért mérkőzhet az esti helyosztók keretében az iráni sportolóval.

Mellette négy másik magyar lesz majd érdekelt a második napon: Farkas Rajmund (57 kg), Asarin Roman (65 kg), Nagy Mihály (79 kg) és Hatos Gábor (92 kg) vasárnap kezdi meg szereplését.

Szombaton Molnár József (61 kg), Gulyás Zsombor (74 kg) és Veréb István (86 kg) egyaránt kikapott első meccsén és kiesett. Ligeti a selejtezőben győzött, majd következett a Petriasvili elleni vereség.

A vasárnapi döntők párosítása

szabadfogás 61 kg:

Yowlys Bonne Rodriguez (kubai)-Gadzimurad Rasidov (orosz)

szabadfogás 74 kg:

Zaurbek Szidakov (orosz)-Avtandil Kencsandze (georgiai)

szabadfogás 86 kg:

Fatih Erdin (török)-David Morris Taylor (amerikai)

szabadfogás 125 kg:

Teng Ce-vej (kínai)-Geno Petriasvili (georgiai)

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×