eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Charles Leclerc, a Sauber monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíjának otthont adó Szocsi Autodrom versenypályán rendezett sajtótájékoztatón 2018. szeptember 27-én. A futamot szeptember 30-án rendezik. (MTI/EPA/Srdjan Suki)
Nyitókép: Srdjan Suki

Charles Leclerc: nem leszek Vettel másodhegedűse

A Ferrari 2019-es szezonra leszerződtetett 21 éves monacói tehetsége első idényében rögtön a világbajnoki címért fog hajtani, de ha nem felel meg a maranellóiaknak, természetesnek tartaná, hogy kirúgják.

Pilótát vált a 2019-es világbajnokságra a Ferrari Formula-1-istálló. A korábban egyéni vb-elsőséget is szerzett finn Kimi Räikkönen helyét a 21 éves Charles Leclerc veszi át, aki az F1 hivatalos internetes rádióadásának ("A rajtrácson túl") csaknem egyórás interjút adott. Ez pedig alkalmat adott neki néhány igen kemény kijelentésre.

A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel mellé érkező monacói tehetség rögtön kijelentette, hogy ha lehetősége lesz rá,

rögtön a világbajnoki címért fog hajtani, nem lesz másodhegedűs.

Ezt kifejtve hangsúlyozta: év elején minden istállónál egyenlőek a feltételek, ezen pedig "csak akkor normális változtatni", ha egy csapat egyik versenyzőjének lecsökkennek az esélyei a világbajnoki elsőséget illetően; erre természetesen készen áll, ha Vettel mögött fog állni a vb-pontverseny megfelelő fázisában.

Az Alfa Romeo Sauber jelenlegi alkalmazottja ezzel párhuzamosan tisztában van vele, hogy ha nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, útilaput fognak kötni a talpára. De úgy érzi, képes lesz elbírni a rá nehezedő nyomást, amivel egyébként ő maga egyáltalán nem foglalkozik.

Kerek-perec kijelenti:

ha nem lesz elég jó jövőre, akkor ejtenie kell őt a Ferrarinak, ha viszont igen, akkor "megérdemli a helyét"

- foglalta össze a hosszú beszélgetést a Vezess.hu.

A Ferrari emberemlékezet óta nem szerződtetett ennyire fiatal pilótát.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×