eur:
395.4
usd:
372.14
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Az eddig utolsó Puskás Akadémia legyőzte a MOL Vidit

Az eddig veretlen MOL Vidi, történetében először, kikapott a Puskás Akadémiától az OTP Bank Liga 8. fordulójában. Az Újpest legyőzte a Debrecent, a Mezőkövesd és a Kisvárda is négy-négy gólt szerezve nyert. A Paks kiütötte az eddig vendégként veretlen MTK-t.

Pakson az MTK kezdte aktívabban a mérkőzést, a hazaiak inkább kontratámadásokra rendezkedtek be. Az első félidő felénél aztán alábbhagyott a fővárosiak lendülete, a Paks pedig Hahn János ügyes találatával megszerezte a vezetést. A gól után inkább a házigazdák támadtak, az MTK játéka nagyon pontatlanná vált. A szünetet követően átadta riválisának a területet a hazai csapat, s a vendégek próbáltak nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. A próbálkozás a játékrész közepén büntetővé érett, miután a sokat bizonytalankodó kapus, Nagy Gergely ismét hibázott. A 11-est azonban kihagyta Lencse László, ez pedig megzavarta a fővárosiakat, s néhány perccel később egy gyors akció végén megduplázta előnyét a Paks. A hajrában nyomás alatt tartotta a hazai kaput a cserékkel felfrissített MTK, de ez nem hozott eredményt, sőt, az utolsó másodpercekben újabb paksi gól született.

Kisvárdán z első félidőben végig a hazaiak akarata érvényesült, irányítani tudták a mérkőzést, és a 18. percben megszerzett vezetést követően nem engedtek túl sok lehetőséget a vendégcsapatnak. Fordulás után sem hagyott alább a Kisvárda lendülete, a hazaiak harmadik góljával pedig gyakorlatilag fél órával a lefújás előtt eldőlt a mérkőzés. Bár a szombathelyiek szépíteni tudtak a hajrához közeledve, de erre is azonnal volt válaszuk a kisvárdaiaknak, akik megérdemelten tartották otthon a három pontot. A gólszerzők: Ilic (18., 69.), Horváth Z. (29.), Misic (57.), illetve Priskin (66.)

Újpesten a találkozó előtt egyperces gyászszünettel kezdődöttt, a hétfőn 74 évesen elhunyt Géczi Istvánra, a Ferencváros olimpiai ezüstérmes kapusára emlékeztek. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak mezőnyfölényét a vendégek veszélyesebb két gólhelyzete kompenzálta. A 22. percben vezetést szerzett az Újpest - Nagy Dániel remek átlövéssel bombázott a hosszú felsőbe -, a kapott gól pedig megzavarta a vendégeket. A szünetig hátralévő időben a debreceniek semmilyen veszélyt nem jelentettek a kapura, de a játékot irányító újpestiek előtt sem adódott újabb gólszerzési lehetőség. A második játékrészben a Debrecen bátrabban futballozott, ám játékában nem volt benne a gól. A csapatok döntően a tizenhatosok között küzdöttek egymással. Az Újpest támadójátékát a lefújásig a kontrák jellemezték, akciók kidolgozása helyett inkább fegyelmezetten védekezett.

Felcsúton meglepetés született, a Puskás Akadémia, történetében először legyőzte a MOL Vidit. A várakozásoknak megfelelően a bajnok futballozott fölényben az első félidőben, ugyanakkor a felcsútiak sem adták fel a támadások lehetőségét. Az első negyvenöt percet kemény összecsapások jellemezték, s mindkét oldalon értékesítettek egy-egy büntetőt. A második félidőben is fehérváriak irányították az összecsapást, de az átütő erő ezúttal hiányzott a játékukból. Negyedórával a vége előtt a Vidi elveszítette kapusát, Kovácsikot, aki összecsúszott Trajkovskival. A helyére beálló Tujvel a 83. percben ziccert védett, de két perccel később már ő is tehetetlen volt az új igazolás, az ecuadori De Jesús helyzeténél. Kovácsik ápolása miatt is a játékvezető kilencperces hosszabbítást jelzett, amelynek utolsó pillanatában egy kezezés miatt 11-eshez jutott a Vidi, az első büntetőt értékesítő Scepovic próbálkozását azonban Danilovic hárította. Szőts ezt követően le is fújta a találkozót, az indulatok pedig elszabadultak: Hadzic szólalkozott össze a felcsúti kispadon helyet foglalókkal, majd több csapattársa is csatlakozott hozzá - volt, aki természetesen nyugtatni akarta -, a csetepatéban egy pillanatra még Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője is a földre került.

A mezőkövesdi mérkőzés előtt negyven perccel nagy eső zúdult a pályára, de a kezdésre elcsendesedett, a játéktér pedig viszonylag jó állapotban maradt. A hazaiak nagy lendülettel kezdtek, illetve jószerivel minden támadásuk góllal zárult a találkozó elején: bő tíz perc elteltével 3-0-ra vezettek. Ezután taktikusan futballoztak, időnként pedig pontos passzokkal jutottak el a vendégek kapujáig és többször lövéssel fejezték be támadásukat. A diósgyőrieknek lett volna miért felpörögniük, de ettől messze voltak, nem jelentettek veszélyt a hazai kapura és időnként hátul is bizonytalankodtak. A második félidő elején szépített, majd a játékrész közepén egy megpattanó lövéssel egy gólra felzárkózott a DVTK, így egy időre ismét nyílttá vált a mérkőzés. A mezőkövesdi Vajda aztán tíz perccel a vége előtt nagy gólt lőtt távolról, ezzel eldöntötte a három pont sorsát. Sikerével a hazai csapat a negyedik helyre lépett előre a tabellán úgy, hogy csak hét mérkőzést játszott. A gólszerzők: Szeles (7.), Cseri (9.), Vajda (11., 81.), illetve Tajti (52.), Makrai (68.).

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Paksi FC–MTK Budapest 3-0 (1-0)

Kisvárda FC–Szombathelyi Haladás 4-1 (2-0)

Újpest FC–Debreceni VSC 1-0 (1-0)

Puskás Akadémia FC–MOL Vidi FC 2-1 (1-1)

Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 4-2 (3-0)

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×