eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vasszilisz Barkasz görög kapus (b) és Fiola Attila a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 4. fordulójában játszott Vidi FC - AEK Athén mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. augusztus 22-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagyot küzdött, de kikapott a Vidi a BL-ben

A Vidi FC 2-1-re kikapott a görög AEK Athén csapatától a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának szerda esti, első mérkőzésén a Groupama Arénában.

A Vidi FC kezdte lendületesebben a találkozót, ám BL-álmai csak a 22. percig élhettek, mert akkor egy labdáért folyó párharc után - talán kissé túlzóan - a játékvezető azonnali piros lappal kiállította Huszti Szabolcsot. Az emberelőnybe került AEK Athén azonnal magához ragadta a kezdeményezést, míg a fehérváriak kilenc emberrel védekeztek. Az óriási görög nyomás a 35. percben érett góllá: egy távoli lövés után a Kovácsik Ádámról oldalra pattanó labdát a belga Viktor Klonaridis lőtte a hálóba.

A 39. percben hatalmas egyenlítési lehetőséget hagyott ki a Vidi: Kovács István bal oldali beadását Fiola Attila néhány méterről a kapusba fejelte.

A fordulást követően Taszosz Bakaszetasz kettőre növelte az AEK előnyét egy jól helyezett, 17 méteres lövéssel. A hazaiak reménytelen helyzetbe kerültek, némi reményt csak a második görög találatot jegyző Bakaszetasz - az elsőhöz hasonlóan kissé túlzó - piros lapja jelentett az 54. percben. Egyenlő létszámnál is több vendéghelyzetet láthatott a közönség, hogy aztán a 68. percben talpra ugorhasson: Kovács István pazar kiugratását követően Danko Lazovic lőtt a görögök kapujába.

Vérszemet kapott a magyar bajnok, több veszélyes lövése volt ebben a periódusban. A 78. percben Loic Nego a szinte kihagyhatatlant hagyta ki, amikor Stopira levágódó lövését néhány lépésről az üres kapu mellé gurította. A hősiesen küzdő Vidi FC futószalagon alakított ki helyzeteket a vendégkapu előtt, ám a mérkőzés végéig ezekből egyet sem sikerült kihasználnia. Az AEK Athén így egygólos előnnyel várhatja a visszavágót, amelyet jövő kedden rendeznek meg a görög fővárosban.

A párharc győztese a Bajnokok Ligája, vesztese az Európa-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatják.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×