eur:
393.59
usd:
367.96
bux:
66389.46
2024. április 24. szerda György

Megszólalt Hosszú Katinka új edzője

Petrov Árpád szerint gyáva, aki nemet mond Katinkára.

Egy percig nem gondolkozott azon Petrov Árpád, hogy elvállalja-e a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka irányítását, nem is kérte ki senki tanácsát, rögtön igent mondott.

– Katinkával a harmadik telefonbeszélgetés után virtuálisan egymás tenyerébe csaptunk, annyira éreztem, hogy egyformán gondolkozunk. Egyszerűen bele kellett vágnom ebbe a munkába. Aki egy ilyen felkérésre nemet mond, az gyáva vagy felkészületlen! – fogalmazott a Borsnak az úszóedző.

Katinka és edzője ma indul útnak Glasgow-ba, ahol csatlakoznak a válogatotthoz. Bár a szövetségi kapitány, Sós Csaba nem tudta, a sportoló milyen számokban akar versenyezni, ezért hat számban jelezte indulását a pénteken rajtoló Európa-bajnokságon, ő végül háromban (100 és 200 méter hát, 200 méter ve­gyes) kérte a nevezését.

A legjobban várt küzdelem 200 méter vegyesen lehet, ugyanis Árpád ikertestvére, Iván Jakabos Zsuzsanna felkészüléséért felel, így a családtagok egymás ellen is küzdenek.

Korábban Katinka és Jakabos Zsuzsa nagyon jó barátnők voltak, ám amint Katinka életébe belépett Shane Tusup, viszonyuk megromlott. Jakabos nemrégiben azt mondta, nem a háromszoros olimpia bajnok úszónővel veszett össze, hanem Shane volt az oka az eltávolodásuknak. Tavaly azonban Petrov Iván kifakadt Hosszú versenyszámválasztása miatt - idézte fel az nlc.hu. Az edző azt mondta, „értelmetlen, amit Hosszú Katinka csinál”, és hogy emiatt Jakabos nem úszhat 200 pillangón a budapesti vizes világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×