eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: Illyés Tibor

Sós Csaba: Hosszú Katinka valószínűleg kivár a nevezésekkel

Kényszermegoldásnak tartja Sós Csaba szövetségi kapitány, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka ismét az amerikai válogatott főedzőjével, Dave Salóval dolgozik. A magyar szakvezető arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy bár már megvan a glasgow-i Európa-bajnokságra utazók névsora, a számonkénti rajtlista még változhat.

Július 24-ig lehet nevezni az Európa-bajnokság versenyszámaira – tájékoztatott a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Sós Csaba hozzátette: Hosszú Katinka nagy valószínűséggel az utolsó pillanatig fog várni a döntéssel. „Nagyjából megvan, hogy ki miben indul, de ez még addig változhat” – fogalmazott.

„Kényszermegoldásnak tartom”

– értékelte Sós Csaba, hogy Hosszú Katinka újra Dave Salóval készül az augusztusi megmérettetésre. A szakvezető kiemelte: nem könnyű megtalálni a jó utat egy olyan nehéz helyzetben, amiben most a háromszoros olimpiai bajnok van. Az amerikai válogatott főedzője mellett az szól, hogy a sportoló már edzett vele korábban, így ismerik egymást, ami egy világverseny előtt fontos lehet. De természetesen

„mint minden más edzőváltás, ez is hordoz komoly kockázatokat”

– hangsúlyozta Sós Csaba. A szövetségi kapitány szerint előfordulhat ugyanis, hogy az amerikai tréner abból indul ki, hogy Hosszú Katinka abban a formában van, mint amikor együtt dolgoztak.

Arra számtalan példa van, hogy Európa- és világbajnokságra felkészítik más ország versenyzőjét amerikai edzők, olimpiára azonban jellemzően nem – hívta fel a figyelmet Sós Csaba. „Az olimpia Amerikában is olimpia. Nyilvánvaló, hogy a saját úszóik ellen nem készítenek fel mást” – fogalmazott. A szakvezető szerint emiatt nem készítette fel Hosszú Katinkát Dave Salo a 2012-es világversenyre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×