eur:
392.87
usd:
366.68
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Első háromhetes diadalát szerezte Thomas

A brit Geraint Thomas nyerte a 105. Tour de France országúti kerékpáros körversenyt.

A Sky 32 esztendős brit kerekese pályafutása első háromhetes viadalán diadalmaskodott. Mögötte összetettben másodikként a holland Tom Dumoulin, míg harmadikként csapattársa, a címvédő, szintén brit Chris Froome zárt.

A 3351 kilométer össztávú Tour pontversenyét a szlovák Peter Sagan, míg hegyi pontversenyét a francia Julian Alaphilippe nyerte. A legjobb fiatal a saját közönsége előtt szereplő Pierre Latour lett, a legjobb csapat díját pedig a Movistar érdemelte ki.

A vasárnapi záróetapon - amelyen szokás szerint már csak "ünnepeltek a versenyzők" - a norvég Alexander Kristoff bizonyult leggyorsabbnak a sprintbefutóban a Champs-Elysées-n, a német John Degenkolbot és a francia Arnaud Demare-t megelőzve.

A Tour de France-ot rendező Amaury Sport Organisation (ASO) a Tour de Hongrie szervezőbizottságának kiemelt együttműködő partnere. A záró etapra az ASO a helyszínre hívott egy 12 fős küldöttséget, benne a magyar viadal főszervezőjét és versenyigazgatóját, Eisenkrammer Károlyt és Szilasi Lászlót, valamint Révész Máriuszt, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztost és Princzinger Pétert, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökét is - tudatta az augusztus 14-én rajtoló Tour de Hongrie honlapja.

Eredmények:

21. (utolsó) szakasz, Houilles-Párizs, 116 km:

1. Alexander Kristoff (norvég, UAE Emirates) 2:46:36 óra

2. John Degenkolb (német, Trek-Segafredo) azonos idővel

3. Arnaud Demare (francia, Groupama-FDJ) a. i.

Az összetett végeredménye:

1. Geraint Thomas (brit, Sky) 83:17:13 óra

2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1:51 perc hátrány

3. Chris Froome (brit, Sky) 2:24 p h.

4. Primoz Roglic (szlovén, Lotto NL-Jumbo) 3:22 p h.

5. Steven Kruijswijk (holland, Lotto NL-Jumbo) 6:08 p h.

6. Romain Bardet (francia, AG2R) 6:57 p h.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×