eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb fronton támadhatja Hosszú Katinkát Shane Tusup

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint nem sok esély van arra, hogy Shane valaha is visszatérjen Magyarországra. Hargitay András korábbi szövetségi kapitány szerint gondot okozhat, ha Hosszú Katinka még a férje edzésterve alapján készül.

A Nemzeti Sportnak adott interjúban Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke többek között arról beszélt, hogy szerinte nem sok esély van arra, hogy Shane valaha is visszatérjen Magyarországra, és ezt a vélekedését csak megerősítik az elmúlt hetek történései.

"Valami nagy csodának kellene ahhoz történnie, hogy beilleszkedjen a magyar edzők közé, és azt is nehezen tudom elképzelni, hogy lesz még egy olyan versenyzője, mint Hosszú Katinka, akit fel tud vezetni a világ tetejére".

Az elnököt arról is kérdezték, hogy kizárólag Tusup-e a hibás abban, hogy nem találta meg a közös hangot a többi edzővel, avagy mindkét oldalról hibáztak. Szerinte az ellenszenv kölcsönös volt a felek között.

"Ennek vannak szakmai, emberi és kommunikációs okai, de a két pólus annyira taszítja egymást, hogy sohasem találkoznak majd, ebben biztos vagyok".

Mi alapján készül Katinka?

A Bors szerdán arról írt, hogy nem csak a saját felkészültsége szempontjából okozhat gondokat, hogy Hosszú Katinka továbbra sem nevezte meg az új edzőjét.

A lapnak nyilatkozó Hargitay András korábbi szövetségi kapitány szerint problémás lehet, ha az Iron Lady továbbra is a Tusup-féle edzéstervet használja, ezt ugyanis hivatalosan nem tehetné meg. A kidolgozott edzésterv Shane szellemi tulajdonát képezi, így az amerikai edző akár bíróságra is viheti a dolgot, ha úgy gondolja.

Persze mivel Shane nincs jelen az edzéseken, sőt kommunikálni sem hajlandó, nehéz lenne bizonyítania, hogy Katinka az ő edzéstervét használja.

Hosszú Ka­tinka jelenleg tréner nélkül versenyez, a Mare Nostrum versenysorozat első állomásán egy arany- és egy ezüstérmet szerzett. Nemcsak eredményeivel szerzett örömet, hanem viselkedésével is. "Nyoma sem volt már a tőle megszokott szükségtelen sztárallűröknek, öncélú mutogatásnak, arrogáns viselkedésnek" - mondta egy Franciaországban tartózkodó edző.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×