eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma
A második helyezett Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 29-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Nem tud normálisan edzeni Milák Kristóf

Az érettségi vizsgái miatt fontos nemzetközi versenyeket kellett lemondani Milák Kristófnak, de a legnagyobb magyar tehetség edzője, Selmeci Attila azt ígéri, a nyári, glasgow-i Európa-bajnokságra csúcsformában lesz a felnőttek között már vb-ezüstérmes tanítványa.

Milák Kristóf már a március végi országos bajnokságon 200 pillangón 1:52,71 perces junior világcsúcsot úszott, egyetlen századmásodperccel maradt el Cseh Lászlónak a pekingi olimpián felállított tízesztendős Európa-csúcsától.

„Amíg Kristóf nem lesz túl a szóbeli érettségi vizsgáin, az edzésmunkánk gyakran szól a halasztásokról és a pótlásokról.

Most egy hétig éppen Hódmezővásárhelyen vagyunk, jobb lenne tovább maradni és kihasználni az 50-es medence kínálta lehetőséget, de a felkészülés nem mehet a tanulás rovására” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Selmeci Attila, Milák edzője.

Lemondani kényszerültek négy fontos nemzetközi versenyt (Barcelona, Canet de Roussillon, Monaco, Róma), ott lesz viszont a hódmezővásárhelyi ifjúsági bajnokságon, és megmutatja magát a budapesti nyílt bajnokságon is.

„Július első napjaiban a junior Európa-bajnokságnak még úgy megyünk neki, hogy előtte nem veszünk vissza a terhelésből, és a 100, valamint a 200 pillangó mellett várhatóan három gyorsúszószámra is benevezünk, és a váltószereplésekre is sor kerülhet - folytatta a mester. - Így aztán eget rengető eredményekre akkor még nem is lehet számítani.

Egy hónappal később viszont vége a rakéták izzításának, következik a kilövés.

A két alapszámra, a 100 és a 200 pillangóra összpontosítva egy emlékezetesen szép kontinensbajnokságot szeretnénk zárni.”

Az idei nyári ifjúsági olimpiát valójában ősszel, október 6. és 18. között rendezik meg Buenos Airesben, ami több lemondást is eredményezhet.

„A britek már meg is hozták a döntésüket és jelezték, hogy az ifjúsági úszócsapatukat nem küldik el Argentínába. Mi vállaljuk a megmérettetést, mert ha semmi rossz nem történik addig, akkor aranyéremért indulhatunk. Nekem egyelőre komoly fejtörést okoz az augusztusi csúcsforma átmentése októberre, és közben az edzések egyhangúságának feloldása.

Ilyen feladattal még soha nem szembesültem, de ha két év múlva Tokióban érmes helyezéssel szeretnénk kirukkolni, akkor egy kis találékonysággal az idei feladvánnyal is meg fogunk birkózni”

- hangsúlyozta Milák Kristóf edzője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×