eur:
393.63
usd:
368.68
bux:
66019.99
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A győztes Győri Audi ETO csapata a női kézilabda Bajnokok Ligája eredményhirdetésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 13-án. A címvédők a döntőben hosszabbítás után 27-26-ra győzték le a macedón Vardar Szkopje együttesét.
Nyitókép: Illyés Tibor

A kulcsfontosságú védés és a győzelmi tánc titka - győri aranyszavak

Ösztönösen védett Kiss Éva, a Győr kapusa a Vardar elleni női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő utolsó percében, amellyel győzelemhez segítette csapatát. Eduarda Amorim a csapatmunkát, Görbicz Anita a védekezést emelte ki.

„Jött egy játékos ziccerben, és azon voltam, hogy megfogjam, mert nagyon fontos védés volt. Nem gondolkodtam, csak mentem, és ami jött” – így összegezte a Bajnokok Ligája-győzelmet érő védését az InfoRádiónak Kiss Éva. A Győr kapusa az utolsó másodpercekben Andrea Canadija ziccerét fogta ki földöntúli bravúrral, amivel csapata hosszabbítás után 27-26-ra legyőzte a Vardar Szkopjét a budapesti fináléban, és megvédte címét.

A győriek két kapusa, Kari Aalvik Grimsbö és Kiss együtt beszélte meg, hogy ki áll be a hosszabbítás második félidejére, miután az edző, Ambros Martin rájuk bízta a döntést.

„Megbeszéltük a Karival, hogy én megyek be, és úgy néz ki, ez jó választás volt” – mondta a magyar válogatott játékos, aki szerint ilyenkor fontos, hogy végig a meccsel éljen, hiszen bármikor szükség lehet arra, hogy beálljon csereként. Hozzátette: a hosszabbítás során végig nagyon összpontosított, hogy meghálálja a bizalmat.

„Ezért a BL-győzelemért sokkal többet szenvedtünk, mindkét siker komoly csapatmunka volt, így mindkettőre büszke vagyok"

– mondta Kiss a tavalyi fináléra utalva, amelyben szintén a Vardart győzték le, akkor is hosszabbításban. Mint kifejtette, a sok sérült miatt egész szezonban sok nehézségük akadt, de minden akadályt megugrottak, ezért nagyon büszke a csapatra.

„Kemény és fárasztó meccs volt, többet hibáztunk, de nagyon boldogok vagyunk.

A mai kézilabda arról szól, ki védekezik a legjobban, most is ez volt a sorsdöntő’ – mondta Görbicz Anita, aki születésnapján nyerte meg negyedik BL-címét.

A négyes döntő két meccsén összesen 15 góllal segítette az ETO-t Nycke Groot.

„Elképesztő érzés, nehéz szavakba önteni! Kemény éven vagyunk túl" - értékelt a holland klasszis, és hozzátette, hogy az idénybeli sok sérülés különösen értékessé teszi az újabb aranyérmet. Dicsérően említette az ellenfél kapusát, Leynaud-t, és elmondta, örül neki, hogy nyártól csapattársak lesznek Győrben.

A döntő egyik hőse a brazil Eduarda Amorim volt, aki a rendes játékidő végén egyenlített, majd a hosszabbításban négy gólt szerzett.

„Nagy önbizalommal, kiválóan összpontosítva játszottunk a ráadásban, igazi csapatmunka volt, pedig nagyon fárasztó volt, ahogy jöttek egymás után az újabb és újabb támadások" - fogalmazott a világbajnok balátlövő. Hozzátette, tudta, hogy készen állnak megvalósítani a tervüket, és megérdemelték a győzelmet a kemény szezon és a nehézségek után.

S hogy mi volt a győzelmi tánc, amit a győri közönség előtt mutatott be a csapat?

„Az egyik edzés előtt jött egy zumbaoktató, akivel táncoltunk fél órát. A tánc neve Dura, de nekünk Duda, vagyis Amorim jut róla eszünkbe. Megbeszéltük, hogy ha nyerünk, akkor előadjuk” – avatott be a részletekbe Puhalák Szidónia, aki 21 évesen már kétszeres BL-győztes.

„Gyakoroltuk, de nekem nem nagyon megy, de még biztosan gyakorolni fogjuk” – ezt Kiss Éva mondta a táncról.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×