eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Párizs, 2017. június 7.A szerb Novak Djokovic az osztrák Dominic Thiem ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2017. június 7-én. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Nyitókép: Taccjana Zenkovics

Djokovic csalódott, de optimista

Újabb korai búcsúja ellenére derűlátóan tekint a jövőbe Novak Djokovic, a szerbek 12-szeres Grand Slam-bajnok teniszezője.

A 30 éves játékos kétszeres tornagyőztesként már a 32 között búcsúzott szerdán Madridban, mivel három szettben kikapott a brit Kyle Edmundtól. Ezzel idei mérlege hat győzelem és hat vereség.

"Vannak pozitív tanulságai is ennek a meccsnek, bár nyilván csalódott vagyok, hogy ilyen korán kiestem. Sokkal jobban érzem magam a pályán, mint mondjuk két hónappal ezelőtt. Senki sem kényszerít arra, hogy teniszezzek, én akarok teniszezni. Ebből merítem az erőmet, és amíg szeretem ezt a sportot, addig nem hagyom abba" - szögezte le a volt világelső.

Az ATP-rangsor jelenlegi 12. helyezettje tavaly fél évet hagyott ki könyöksérülés miatt, majd idén az Australian Openen és Monte-Carlóban a nyolcaddöntőig, Indian Wellsben és Miamiban pedig a második fordulóig jutott, azaz csak Melbourne-ben nyert három meccset.

Djokovic tavaly 2009 óta először nem vívott Grand Slam-döntőt, és sorozatban 51 GS-szereplés - és 21 finálé - után lépett vissza a szeptemberi US Opentől.

"Ausztráliában összeszorítottam a fogam, és küzdöttem, pedig még nem álltam készen a visszatérésre, majd jött a könyökműtét. Nem tudtam, hogy egy ilyen beavatkozás az egész testre kihat, mivel még soha életemben nem műtöttek" - jelentette ki a 68-szoros tornagyőztes, aki néhány hete újra régi edzőjével, Marian Vajdával készül.

"Ennek a visszaesésnek meg kellett történnie velem, hogy tanuljak belőle, hogy erősebb lehessek, hogy fejlődhessek játékosként és emberként is. Hálás vagyok érte. Vannak rosszabb dolgok is az életben" - tette hozzá Djokovic.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×