eur:
370.21
usd:
344.95
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
Nikolics Nemanja (Chicago Fire), az év férfi labdarúgója a díjjal az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Lemondta a válogatottságot Nikolics

A Chicago Fire csatára, Nikolics Nemanja úgy döntött, hogy a jövőben kizárólag klubcsapatában kíván pályára lépni, és többet nem ölti magára a magyar válogatott mezét.

Az idén 31 esztendős játékos a Videoton FC-ben töltött sikeres időszakát követően, gyors honosítási eljárás után 2013-ban lépett először pályára a magyar válogatottban, Egervári Sándor kapitányi időszakában. Ezt követően még hat szakvezető hívta meg a válogatott keretbe. Legutóbbi mérkőzésén, amikor Georges Leekens szövetségi kapitány márciusban, a skótok ellen becserélte, 27. alkalommal szerepelt a magyar válogatottban.

A 2016-os Európa-bajnokságon két mérkőzésen játszott, Eb-nyolcaddöntősnek mondhatja magát, 27 mérkőzésén 5 alkalommal szerzett gólt a nemzeti csapatban.

"Minden olyan korszakot nehéz lezárni, ami különösen fontos az ember számára: a magyar labdarúgó-válogatottban töltött időszak meghatározó és emlékezetes periódusa pályafutásomnak, nagyon hálás vagyok azokért az évekért, amelyeket a válogatottnál tölthettem – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Nikolics. – Sosem bántam meg semmit, most is ugyanúgy tennék, mint amikor eldöntöttem, hogy magyar állampolgár leszek, mert reméltem, bemutatkozhatok a nemzeti csapatban. Rengeteget kaptam a magyar futballtól, és úgy hiszem, én is adtam a magyar labdarúgásnak. Minden mérkőzésre büszke vagyok, amelyen pályára léphettem, és hálás vagyok azoknak, akik bíztak bennem, köztük a magyar válogatott fantasztikus szurkolóinak, akik a nehezebb időszakokban is kitartottak a csapat mellett. Rengeteg erőt tudtam meríteni a drukkerek szeretetéből, éreztem, hogy jóban-rosszban támogattak, és végig mellettem álltak.

Nehéz döntést hoztam meg, de azt gondolom, ez a helyes lépés, mostantól kizárólag a klubkarrieremre kívánok koncentrálni, és igyekszem továbbra is eredményesen és becsülettel képviselni a magyar futballt külföldön.

Az elhatározásomat először Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével közöltem, akinek köszönöm, hogy rendkívül korrekt módon tudomásul vette a döntésemet. Ezt követően a szövetségi kapitányt is tájékoztattam, aki szintén megértette és elfogadta, hogy így döntöttem."

A korábbi magyar, lengyel és amerikai gólkirály hozzátette, a jelenlegi és a korábbi szövetségi kapitányokkal is jó volt a viszonya, döntésében nem játszanak szerepet személyes konfliktusok, viták.

"Maximalista vagyok, sosem dőltem hátra, így természetesen tudom, hogy sokkal több is lehetett volna a válogatott karrieremben. De

semmiféle rossz emlék vagy keserűség nincs bennem,

egyszerűen arról van szó, hogy a jövőben minden energiámat a klubfutballra szánom, emellett a lehető legtöbb időt szeretnék az Egyesült Államokban élő családommal tölteni. Profi játékos ritkán beszélhet erről őszintén, de ebben a pillanatban talán elmondhatom, szeretnék jó családapa is lenni, ehhez pedig közösen eltöltött idő is kell" – fogalmazott a támadó.

A tavaly az Év Játékosának megválasztott csatár azt is elmondta, kapcsolatban marad a szakvezetéssel, játékostársakkal, illetve az MLSZ vezetőivel, és tiszta szívből szurkol a nemzeti csapat sikeres szerepléséért, illetve a jövőben is minden tudásával segíti a magyar futballt.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×