eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kikaptak a női pólósok a hatos döntőben

A magyar női vízilabda-válogatott kikapott Olaszország csapatától az Európa Kupa spanyolországi hatos döntőjének helyosztóján, így az utolsó helyen végzett.

Eredmény, Európa Kupa, hatos döntő, az 5. helyért:
Olaszország-Magyarország 7-6 (3-1, 0-0, 2-3, 2-2)

Az első alkalommal kiírt Európa Kupa hatos döntőjének pénteki, második napján az átalakulóban levő magyar együttes - miután a csütörtöki nyitányon vereséget szenvedett az oroszoktól - csak az ötödik helyért szállhatott vízbe az olaszok ellen, akik az első napon a hollandokkal szemben maradtak alul.

Az itáliaiak kezdtek jobban, az első nyolc percben háromszor is bevették Bíró Attila szövetségi kapitány alakulatának kapuját, míg magyar részről csak egyszer érkezett érdemi válasz (3-1). A folytatásban a felek kölcsönösen számos lehetőséget puskáztak el, így a ritkaságszámba menő 0-0-val zárták a második negyedet.

A nagyszünet után viszont a második magyar akció már gólt hozott: a megúszó csapatkapitány, Keszthelyi Rita volt eredményes. Ugyanő egyenlíthetett volna, ám pattintott lövése a kapufán csattant, az olaszok viszont nem hibáztak, sőt egy büntetővel 5-2 lett az állás a javukra. Aztán Gurisatti Gréta lövése kötött ki jó helyen, majd Keszthelyié, s egy gólra felzárkózott a magyar együttes.

Olasz találattal indult a befejező játékrész, Gurisatti két ízben is látványos csavargóllal válaszolt, egyenlíteni azonban nem sikerült, 7-6-os vereség és hatodik hely lett a hatos döntő vége.

A magyar válogatott nem utazik haza, ugyanis kedden a világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal játszik a világligában, ugyancsak Pontevedrában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×