eur:
395.61
usd:
364.94
bux:
65618.77
2024. március 19. kedd Bánk, József

Böde: két ilyen pofonból nem lehet felállni

Csalódottan nyilatkoztak a magyar labdarúgó-válogatott játékosai péntek este a világranglista 136. helyén álló kazahoktól elszenvedett 3-2-es hazai vereség után.

"A tegnapi sajtótájékoztatón még mosolygós voltam, a felkészülés során befogadtak a srácok, így nem volt okom a búslakodásra. Jól éreztem magam az edzőtáborban, ez a meccs viszont rosszul sikerült, így már nincs okom mosolyogni"- felelte kérdésre Otigba Kenneth, aki debütált a nemzeti csapatban.

A Ferencváros védője kiemelte, az elsődleges hiba az volt, hogy nem tudták kivitelezni Georges Leekens szövetségi kapitány taktikai elképzeléseit, ezáltal a kazahok létszámfölényt tudtak kialakítani a középpályán, emiatt pedig könnyedén megnyerték a párharcokat. Otigba egyúttal hozzátette, a lecsorgó labdákat is rendre a kazahok gyűjtötték be, ami ugyancsak megengedhetetlen ezen a szinten.

"Az első húsz percben aludtunk, gólra gólt kaptunk, két ilyen pofonból nem lehet felállni" - mondta Böde Dániel, aki szerint a szurkolók szeretetét csak jó játékkal lehet visszaszerezni, ez azonban nagyon nehéz lesz kedden a skótok elleni találkozón.

Németh Krisztán elmondta, nem erre készültek, s kétgólos hátrány után a szépítő találata jót tett a csapatnak.

"Örülök a gólomnak, hosszú idő után találtam be újra a válogatottban, de nem vagyok elégedett, szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést" - tette hozzá a csatár, aki 2015 októberében a görögök ellen volt legutóbb eredményes.

Nikolics Nemanja azt hangsúlyozta, már a tizedik percben változtatni kellett az előre eltervezett taktikán, hiszen kényszerhelyzetbe került a gárda. Kiemelte, a szünet előtt bekapott harmadik gól hatalmas hiba volt.

"Sokkal jobb lett volna, ha csak egyet kellett volna rúgni. Nyitottabb lett volna a játék, így viszont hármat kellett szerezni a győzelemhez, ami nagyon nehéz" - fejtette ki. Nikolics kitért rá, hogy a következő három napban ki kell elemezni az elkövetett hibákat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×