eur:
394.6
usd:
363.77
bux:
65564.57
2024. március 19. kedd Bánk, József
Gulácsi Péter gólt kap a Magyarország - Kazahsztán barátságos labdarúgó-mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2018. március 23-án. Mellette csapattársa, Elek Ákos (j) és Erkebulan Szeidahmet, a kazah csapat játékosa.
Nyitókép: Illyés Tibor

Vereséggel és gyenge játékkal mutatkozott be Leekens csapata

Vereséggel debütált Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott a több mint másfél éve nyeretlen Kazahsztántól a Groupama Arénában.

A világranglista 136. helyén álló vendégek tíz perc után két góllal vezettek, majd Szalai Ádám ugyan a 21. percben szépített, de a kazahok így is 3-1-re vezettek a szünetben. A hazai szurkolók egy része a 60. perc után hazaindult, Németh Krisztián nem sokkal később szépített, azonban így is vereséget szenvedett a magyar válogatott.

A kazahok 2016 júniusa után nyertek újra mérkőzést.

A magyar csapat kedden 20 órától a skótokkal játszik a Groupama Arénában.

Füttykoncert is volt

A kazahok már a himnuszok alatt elnyerték a hazai publikum szimpátiáját, mivel több játékos is a vacogó kísérő gyerekekre terítette bemelegítő felszerelését. A vendégek ezt követően már korántsem voltak ennyire népszerűek, hiszen tíz perc alatt kétgólos vezetéshez jutottak, a magyar szurkolótábornak pedig ebben a pillanatban el is fogyott a türelme. A 21. percben úgy tűnt, magára talált Leekens együttese, ehhez Dzsudzsák Balázs harcossága és Szalai Ádám kissé szerencsés gólja kellett.

A lendület azonban nem tartott ki sokáig, a kazahok szépen lassan visszavették az irányítást, nem sokkal a szünet előtt pedig visszaállították a kétgólos különbséget.A magyarok belga szövetségi kapitánya három cserével próbálta felrázni a csapatát - a védelemről mindent elárult, hogy a két szélső hátvédet lehozta -, de semmilyen érzékelhető változás nem történt a pályán. A hazai szurkolótábor először csak azt kiabálta, hogy "hol a szívetek", a 60. percben azonban látványosan sokan inkább a korai távozás mellett döntöttek. Ők már nem látták, ahogy Németh Krisztián egy bombagólla

l ismét minimálisra csökkenti a különbséget. A magyar válogatott az utolsó bő húsz percben beszorította ugyan kissé elfáradó ellenfelét, de az eredmény nem változott.

A lefújást követően a játékosok hatalmas füttykoncertben részesültek, és ugyan kisétáltak a táborhoz, de ez csak "olaj volt a tűzre", így az öltöző felé vették az irányt.

Kritika és dicséret Leekenstől

"Az első tizenöt percet gyakorlatilag átaludtuk, ezen felül adtunk három ajándékgólt az ellenfélnek. Rengeteg egyéni hibát elkövettünk" - értékelt Georges Leekens, a magyar válogatott szakvezetője.

"A félidei cserék után kicsit jobb lett a játékunk, ugyanakkor nem vagyok elégedett. Három nappal ezelőtt mondtam, hogy nemzetközi szinten fizetni kell a hibákért, ezeket most gólokra váltotta az ellenfél. Több játékos is nagyot küzdött, mint például Dzsudzsák Balázs" - mondta.

Sztojlov szerint magabiztosságot kaptak

"Mindkét csapat számára egy jó felmérő volt ez a találkozó. Én nagyon elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, szervezettségével, annak külön örülök, hogy végig magabiztosan futballoztunk. Elsősorban nem az eredmény érdekelt, hanem az, hogy milyen állapotban vannak a játékosok, de természetesen nagyon örülök a győzelemnek, hiszen az magabiztosságot ad a futballistáknak" - értékelt Sztanimir Sztojlov, a kazah válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a világranglista helyezésük nem felel meg a valóságnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×