eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
London, 2017. február 4.Marcos Alonso, a Chelsea játékosa (k) ünnepel, miután gólt szerzett az Arsenal ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2017. február 4-i mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban. (MTI/EPA/Will Oliver)
Nyitókép: Will Oliver

Német-spanyol bemelegítés a labdarúgó-világbajnokságra

Minden vb-résztvevő pályára lép az előttünk álló hat napban, a többség kétszer is – a keretkijelölések előtt ez az utolsó alkalom, hogy a szövetségi kapitányok új játékosokat, új összeállításokat próbáljanak ki. Az oroszországi torna esélyesei közül a német és a spanyol együttes egymás ellen játszik pénteken Düsseldorfban.

A spanyol lapok meglepetéssel konstatálták a német szurkolók számára nyilvánvalóan örömteli hírt, hogy a pénteki düsseldorfi találkozóra, ahogyan a brazilok elleni, keddi, berlini meccsre is mindössze 18 euróba kerülnek a legolcsóbb jegyek.

A csapatuk, a Furia Roja összeállításában is sejtenek néhány meglepetést. Julen Lopetegui szövetségi kapitány három újoncot is meghívott, Marcos Alonsót, Dani Parejót és Rodrit. Bizonyos szempontból a Chelsea hátvédjének a bemutatkozása lehet a legnagyobb szenzáció, függetlenül attól, hogy a játékával már régen kiérdemelte a meghívót. A futballtörténelemben nagy ritkaság, hogy

egy családból nagyapa, apa és fiú is országos válogatott legyen.

Marcos Alonso édesapja, Marcos (az Atlético Madrid és a Barcelona korábbi játékosa) és a nagyapja, Marquitos (a Real Madrid csillaga Puskás és Di Stéfano társaként) ugyancsak eljutott a legjobbak közé.

A Marca szerint a szövetségi kapitánynak tíz embere már megvan a vb-re tervezett kezdő csapatából (De Gea – Carvajal, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba – ?, Busquets, Iniesta – David Silva, Isco – Diego Costa), e két meccsen, a németek, aztán majd kedden az argentinok ellen kellene megtalálni a hiányzó láncszemet. Az esélyesek: Thiago, Koke és Saúl. A tervezett kezdő csapat még kísérletinek mondható: David De Gea – Alvaro Odriozola, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba – Saúl Niguez, Rodri, Koke – Lucas Vazquez, Diego Costa, Marco Asensio.

A németek 31 tétmérkőzést játszottak a 2014-es világbajnokság óta, tíz-tíz Eb- és vb-selejtezőt, hatot a franciaországi Eb-n, ötöt pedig a Konföderációs Kupán. Joachim Löw összesen 48 játékost küldött pályára, közülük, például, Lukas Podolski és Bastian Schweinsteiger már visszavonult a válogatottságtól. A Kicker kigyűjtötte, hogy a legtöbb tétmérkőzésen Jonas Hector (25), Thomas Müller (24), Toni Kroos (22), Julian Draxler (20), valamint Joshua Kimmich, Mats Hummels és Jerome Boateng (19-19) szerepelt.

Mesut Özil és Manuel Neuer 18 meccsen lépett pályára, ugyanakkor

a kapus vb-szereplése kétséges,

2016 ősze óta nem tudott védeni a válogatottban, tavaly háromszor is eltört a lába, szeptember óta sérült. Állítólag ezen a héten elkezdte a futóedzéseket, Bodo Illgner, a korábbi világbajnok kapus azt mondta, Neuer fel fog épülni a rajtig. Ugyanakkor Illgner nyilván nem ok nélkül hangsúlyozta azt is, hogy Marc-André ter Stegen éppen olyan fontos a Barcelonának, mint Lionel Messi!

A németek tervezett kezdő tizenegye a düsseldorfi mérkőzésre: Marc-André ter Stegen – Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Mats Hummels, Jonas Hector – Sami Khedira, Toni Kroos – Thomas Müller, Mesut Özil, Leroy Sane – Timo Werner. Nem kísérleti tizenegynek tűnik…

A mérkőzést a Sport 1 pénteken 20.30-tól közvetíti.

További felkészülési mérkőzések:

13.20: Japán–Mali
17.00: Oroszország–Brazília
17.00: Szenegál–Üzbegisztán
18.00: Norvégia–Ausztrália
19.00: Tunézia–Irán
19.30: Szaúd-Arábia–Ukrajna
20.30: Szerbia–Marokkó
20.45: Hollandia–Anglia
20.45: Lengyelország–Nigéria
20.45: Portugália–Egyiptom
20.45: Skócia–Costa Rica
20.45: Argentína–Olaszország
21.00: Görögország–Svájc
21.00: Franciaország–Kolumbia (Tv:Sport2)
szombat, 1.00: Peru–Horvátország
szombat, 3.30: Mexikó–Izland

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×